Rypejagt i Qooqqut

Søndag den 24. april 2022

Havde skrevet lidt med Christian over nogle dage om vi skulle tage en lille tur på jagt. Christian båd havde være udsat for tyveri og hærværk, dvs. nogle have stjålet benzinen i båden men nogle havde også hældt vand i tankene… Godt han opdaget det inden han evt. var sejlet ud. Men nu var hele brændstof systemet blevet blevet skyllet igennem og båden var klar igen.

Christian hentede mig ved lejligheden og vi kørte ned til havne – første opgave var at puste hans nye gummibåd op.

Den opgave tog jeg mens Christian fik løsnet fortøjningerne og så gik det ud af havnen med kurs mod Qooqqut en sejltur på ca. 2 timer. SKØNT endeligt at komme ud og sejle igen. Vejret var nogenlunde med lidt blæst, dog ikke værre end at det var en god sejltur og da vi først var inde i fjorden lagde bølgerne sig. Vi fandt et godt sted at andre op og padlede ind til land, hvor vi tilbragte nogle timer med at jage ryper.

Det var et stejlt område at gå i, samtidigt var de tøvejr så de steder hvor vi måtte gå igennem sne, var det som at gå i slush ice. Vi havde snesko med, men det var ikke så meget sne at det kunne betale sig at skifte til snesko. Det betød dog at vi ret hurtigt fik våde støvler og sokker. Vi så nogle få ryper men kun Christian var heldig at få ramt på en. Han spottede også en snehare og sneg sig ind på den, mens jeg nød udsigten og kaffe, men han ramt desværre forbi. Efter en del timer på fjeldes returnerede vi til båden og vi sejlede hjemad. På turen spottede vi en stor havørn på en isflage, det var dog lidt svært at få et ordentligt foto.

Skøn tur – endeligt tilbage på vandet…..

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *