A smalle step for mankind a gigant leap for me!

Fredag den 4. marts 2022

I dag for 3 år siden satte jeg foden på Grønlands jord for første gang, ‘a smalle step for mankind a gigant leap for me!’ WOW – tiden er gået stærk og der er sket mange ting. Vilde naturoplevelser, lære en anden kultur at kende, helt andet type job, alt som har gjort jeg har udviklet mig som person. Det har også givet en kreds af gode venner. Der har selvfølgelig også været afsavn, børnene, familien og venner som alle er i Dk og pga. Corona har det været besværligt at rejse, det er heldigvis blevet lettere og der har været flere dejlige besøg i løbet af 2021. Nu er vi i 2022 og alle restriktioner er ophævet både her og i DK, så det blive lettere at kommer hen over Atlanten. Så der er endnu et år i vente som bliver anderledes end de foregående.

Jul og nytår 2021

Som flere har nævnt har der været meget stille på bloggen. Her komme en hurtig up-date fra sidste indlæg på bloggen.


Julen og nytår blev holdt i DK, med besøg ved venner – julefrokost og alt det der hører til.

Få dage efter jeg var landet og ovre det værste jetlag var vi til barnedåb. Otto blev døbt og fik sit fine navn og ikke mindst efternavnet, Damborg 😉

Lillejuleaften blev holdt ved Emil og Amiee i Egå – super hyggelig aften med alle ungerne. Amiee var gået all-in på julepynten.

Juleaften holdt vi et sommerhus ved Ebeltoft med den flotte udsigt over bugten. Der var klare dage med frost og spejlblankt vand.

Familie julefrokosten blev holdt ved min søster – med alle traditionerne overholdt, både mht. mad og pakkeleg. Havde taget noget mattak (hvalhud) med, ikke en udpræget succes men der var faktisk en del der smagte på det.

Nytårsaften blev meget stille og rolig i Vejle. Tog en længere gåtur med kræet i Frederikshåbs plantage – for at gøre ham godt træt inden fyrværkeriet om aftenen.

Drak kaffe i dette lille skov hus som er til fri afbenyttelse med petroleumslamper og brændeovn

Dejlig tur selvom vejret ikke var det bedste

Jeg havde aftalt med Emil, at hvis det var muligt kunne jeg få en rundvisning på hans arbejdsplads TV-2 Østjylland og heldigvis kunne det lade sig gøre så jeg fik en aftenrundvisning på tv-stationen og så alt det kameragrej som Emil arbejder med til dagligt.

Jeg fik også muligheden for at sidde i teknikrummet mens de afviklede en af de kort nyhedsudsendelser

God oplevelse, at få et kik bagved kameraet og få en fornemmelse for hvad Emil arbejder med til dagligt.

Jeg havde også aftalt med Emil og Malte at vi skulle på en ‘drengetur’ til et sted jeg havde bestemt. (Signe kunne ikke komme med da hun var rejst retur til Nuuk) Desværre blev Malte ramt af Corona så han kunne ikke deltage, derfor var det kun Emil og jeg der drog afsted, i snevejr! Jeg havde bestemt, at vi skulle tage op til Damborg gården som ligger i Roldskov. Det var flere år siden jeg sidste havde været der.

Gården ligger naturskønt med skov og enge. Det har ikke været beboet i mange år og sidst jeg var der blev det brugt som jagtstue men nu står det helt forladt og bliver ikke brugt. Lidt synd.

Stald, vognhus og beboelsen er bygget sammen, sikkert praktisk i gamle dage. Vi anrettede kaffebordet i vognhuset.

og drak kaffe mens vi kikkede på sneen der dalede ned udenfor.

13. januar 202 – Tilbage i Nuuk

13. januar gik det retur til Nuuk, med det sædvanlig stop i Kangerlussuaq, hvor jeg blev mødt af den dejlige kulde og den rene luft.

Mens der havde været lidt frost og sne i DK i jul og nytår – så havde der været plusgrader og kun regn i Nuuk, men efter jeg kom retur kom der flere snestorme i Nuuk i løbet af januar, sneen stod højt på altanen.

og min nye anorak kom virkelig til sin ret, når man skulle ud i vejret.

Meeen sneen giver også mulighed for at komme ud og kælke og lave snehuler, så 2 x Signe og jeg købet et ‘røvbræt’ hver og vi drog med kaffe op til Cirkussøen, fordelen ved røvbrættet er at det også kan bruges til at grave med.

Mandag den 24. januar 2022

Tjaaa, det måtte jo komme og man kunne lige så godt få det overstået

Corona ramt!! Jeg er sjælden syg men denne ramte hårdt, de første 3 dage var med høj feber, ondt i led osv. eneste trøst var at der næsten konstant var snestorm og ikke vejr at gå ud i. Her er det nabobygningen, hvor jeg havde lånt en lejlighed til 2 x Signe, hvor Signe 2 også var ramt af Corona, mens Signe 1 gik helt fri???!!

Efter 5 dage klingede Coronaen af og jeg kunne genoptage dagligdagen med arbejde. Snestorme forsatte…..

Udsigten fra mit kontor en morgen

Indgang til min boligblok

I starten af februar kom der flere flotte dage med sol og snefygning

og besøg på altanen af en slags snespurv

og snestorme forsatte og på et døgn kom der 64 cm sne og døgnet efter 20 cm :-O og det var en udfordring bare at komme ud af blokken

Pladsen i busskuet blev også udfordret

Marts 2022

Den 3. marts startede den årlige Snow festival hvor hold skal konkurrere om at lave den bedste sneskulptur- alle for ‘udleveret’ en sneblok og så er det bare at gå i gang. Det var i år flyttet fra fiskerihavnen til den gamle kolonihavn hvilket er godt, da det er nemmere at komme til og lige gå forbi efter job.

Nogle var nået længere end andre..

Hver aften er der underholdning og torsdag var det et inuit band fra Alaska som også inviterede publikum til dans.

og strubesang ….

Endnu en af de gode og anderledelses oplevelser i Grønland.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *