Make the north great again

Søndag den 20. november 2021

Indrømmet……. der har ikke været meget aktivitet på bloggen de sidste mange måneder. Hvilket ikke er ensbetydende med at der ikke er sket noget. Sommeren er været fyldt af besøg fra DK, først af Malte og bagefter af Heine og Annette, der skal nok komme opslag her på bloggen om de to besøg.

Af større ændringer så har jeg solgt båden…. 🙁 Det var selvfølgelig efter eget valg at få den solgt nu, der skal nok komme en anden båd på et tidspunkt. Det gik hurtigt med handlen, 1 1/2 uge så var den solgt til et ungt par der netop er flyttet til Nuuk. De nåede at få ca. 1 1/2 mdr. sejltid inden båden kom op i sidste uge. Det var lidt befriende ikke at skulle til at få båden overdækket og vinterklargjort, specielt forbi kommunen har sløjfet vinterpladserne her hvor lejligheden er, så båden skulle ud og være på den nye plads som er helt ude ved den yderste havnemole, hvor der ikke kører busser, så bare det at se til båden om vinteren ville være noget bøvl…

Signe er også flyttet ud, for en periode, hun fik hyre på et tysk sejlskib som skulle til Canada og de manglede en matros. Turen til Canada blev dog aflyst pg.a corona restriktioner der, så de endte med at sejle til Island og båden skal overvinter der til næste års togt. Nu er hun i DK nogle mdr. men har ‘truet’ med at hun kommer retur den 14. december, så vi kan lige sige hej til hinanden i døren, da jeg tager til DK den 16. december.

Jeg fik også fejret min fødselsdag, på kontoret havde de være så ‘søde’ at pynte med flag og fik også en gave, samt der var sat billeder op i afdelingen… meget morsomt!!

I Nuuk var der nordisk kulturuge hvor dette skilt stammer fra,

Det er en ‘skør’ nordmand som driver en organisation, som mest minder om provokation og kunst. Bedøm selv ud fra hans hjemmeside. https://www.nordting.no/ Men fedt skilt i midten af Nuuk!!

September og oktober har vejrmæssigt budt på flere uger med flot vejr, høj solskin og blå himmel. Hvilket blandt andet har betyder at jeg har kunne gå de ca. 7 km hjem fra arbejde flere gange om ugen, hvor jeg har denne skønne udsigt.

Det har også givet nogle fantastiske solnedgange som kan nydes fra lejligheden.

og klart vejr giver også mulighed for at nyde nordlyset.

Det er selvfølgelig også været mulighed for at vandre lidt i fjeldene omkring Nuuk, søndag den 24. oktober var vejret så flot at jeg pakkede vandre rygsækken og gik op til cirkussøen og længere ind i Paradisdalen. Desværre forsvandt vandet i hele bydelen ved 10 tiden så jeg kunne ikke få lavet kaffe, men har heldigvis Kelly Keddlen så jeg mente det måtte være muligt at finde vand i fjeldet som jeg kunne lave kaffe. Så på med rygsækken og afsted.

Udsigten ned over Malene bugten er altid god.

Selvom vejeret har været solrigt så er temperaturen under frysepunktet og der var allerede godt med is på Cirkussøen.

Cirkussøen forsyner Nuuk med vand, men det var nok ikke pga. isen at der ikke var vand i byen.

Jeg gik længere ind i fjeldet og var på udkik efter vand, men alt vand var helt stift!!

Så jeg måtte smadre noget is fra en lille sø og proppe det stykke for stykke ned i kedlen, det tog lidt tid og gav ikke ret meget vand, men jeg kunne da få varmet fingere over ilden.

Efter en halv kop kaffe og lidt kold gik jeg opad i fjeldet mod solen… og fik den flotte udsigt over hele Paradisdalen, men Nuuk fjorden i baggrunden

Lyset i skyggerne var helt specielt – det får en sjov blå farve som er lidt svær at fange på et foto.

Dejlig vandretur – bedst i solen.

Fredag den 29. oktober, endelig kom sneen.!!! Den lyser dejligt op i de mørke aftener.

Jeg gik forbi lystbådehavnen på vej hjem fra arbejde en dag, alle både skal være oppe den 10 november så der er ved at være ret tomt ved broerne, min gamle båd var taget op. Flot lys med Sermitsiaq i baggrunden.

Den 17-18 november var jeg på en smuttur til Aasiaat for at have møder med kommunaldirektøren, regnskabschefen og kommunens ledere inden for det sociale område. Formålet med møderne var at drøfte med kommunen de stores projekter vi kommer til at ‘forstyrre’ dem med de næste par år, hvor det første større er en system til sagsbehandling inden for det sociale område. Gode møder som gav noget indsigt i hvilke udfordringer de har uden for Nuuk. Også fint at se Aasiaat by. Vi var tre afsted og boede på Sømandshjemmet. Der var noget mere sne i Aasiaat og mørket kom også tidligt.

Møderne forgik på kommunekontoret.

Et af møderne blev hold i byrådssalen hvor de har dette flotte (og store) Isbjørneskind.

Der bor ca. 3000 i Aasiaat så det er ikke en stor by. Vi gik en runde i byen efter vores møder den første dag. Der er rigtig mange små træhuse i byen.

Selv brandstationen virker lille og er i træ.

I næste uge står den på et tilsvarende besøg i den anden nordkommune, hvor vi skal til Ilulissat. Her tager jeg så weekenden med og holder lidt ferie, så jeg kan få besøgt Knud Rasmussen’s museet og det nye isfjordscenter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *