Yacht Skipper af 3 grad – TJEK

Lørdag den 24. april 2021

Efter en hektisk uge, med eksamen tirsdag, torsdag og i dag lørdag lykkes det at få afsluttet uddannelsen, så nu er beviset på at være Yacht Skipper af 3. grad i hus. Tirsdag var første eksamen, en multiply choice prøve, med søfartsregler. Torsdag 2 timer skriftelig eksamen i navigation og i dag lørdag en mundlig overhøring af den rapport der var afleveret med en sejladsplanlægning og efterfølgende, at sejle en del af ruten der var planlagt i rapporten i skibssimulatoren på skipperskolen.

Funktionerne i simulatoren tjekkes inden sejladsen sættes igen.

Vi var 4 der havde lavet sejlads rapporten sammen og undervejs i eksamen skulle vi bytte plads, så alle fik prøvet de forskellige ‘roller’ på broen. Kaptajn, rorgænger, navigatør og udkik. Her står jeg ved roret ned gennem Kattegat fra Skagen med kurs mod Læsø i en lodsbåd.

Inden vi gik i simulatoren blev vi enkeltvis kaldt ind til underviseren og fik gennemgået hvad vi havde lavet af fejl i de to første eksamener. For mit vedkomne var det hurtigt overstået, èn fejl i søfartsregler. Her er holdet, incl. underviseren og censor.

Simulatoren i aktion. Husk lyd – begyndende søsyge i besætningen.

Fornøjelig dag og en god afslutningen på hele uddannelsen.

Ugen der gik

I den forløbende uge, fik Grønland nyt Inatsisartut (Landsting) og dermed nyt Naalakkersuisut (Regering) og der var skiftedag fredag, hvor der skulle siges farvel til de tidligere Naalakkersuisoq’er (Ministre) og goddag til de nye. Jeg tænkte at det kunne da være spændende at se, så jeg gik over i Finans departementet for at overvære overdragelsen.

Her er det den afgående Formand, i hvidt, og den nye i jakkesæt.

Her er det den afgående Finans minister i jakkesæt og den nye i nationaldragt.

Fin lille ceremoni med takketaler.

Næste uge

Den kommende uge byder på en lille omvæltning. Jeg skal ikke længere bo alene i lejligheden, da Signe flytter ind!! Efter endes togt med Skoleskibet Danmark var hun ikke rigtigt komme i gang med et nyt job (lidt svært under Coronaen) og hun og kæresten var blevet enig om at gå fra hinanden og flytte ud af deres lejlighed. Derfor foreslog jeg at hun kom på besøg, men også at hun skulle få et job heroppe og forslog at hun kunne kontakte Sømandshjemmet, hvilket hun gjorde og straks fik job der. Så på torsdag den 29. april lander Signe i Nuuk. Vi starter med 5 dagen karantæne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *