3. gang er lykkens gang… NOT

Søndag den 11. april 2021

Der skulle gøres endnu et forsøg på, at få ramt på en rype. Nu blev der taget andre midler i brug, så vi var 5 der sammen havde meldt os til en arrangeret tur med Greenland Cruises. I alt var vi 12 ombord og turen gik ind i fjorden ca. 2 timers sejlads. Vi kunne stå på båden i den lille havn som ligger herude ved lejligheden så vi kunne bare samle grejet og gå derned. Foruden riffel, snesko, kaffe og lidt mad, er der også lidt andet der skal medbringes når man gå ud i fjeldet. Her er det jeg plejer at tage med i rygsækken.

Så kan man klare de fleste ting man kan komme ud for. Håber jeg. Vejret var flot så det var en god sejltur ind i fjorden.

Turen derind.

Vi blev sat af i to hold, de 7 andre blev først sat af og vi 5 der var taget afsted sammen, lidt længere inde i fjorden. Efter vi havde skudt riflerne ind, delte vi os i to hold, hvor to mand gik op af fjeldet og vi tre andre tog en lidt lavere rute. Solen havde virkelig magt inde i fjorden, så der var smeltet meget sne og temperaturen lå et stykke over frysepunktet hvilket betød, at det sne der var tilbage var som sluch ice og derfor gav snesko ikke mening. Uden snesko sank man 50 – 60 cm ned i sneen og med snesko omkring 30 cm, men det var meget svære at få sneskoen op af den tunge sne, så selvom man sank dybere i ned i sneen var det nemmere at gå uden snesko. Men det var hårdt at gå og det gik langsomt.

Vi gik opad for at komme væk fra den stejle kyst og op på noget der var lidt mere fladt. Det var ved øen til højre vi blev sat af ved.

Foruden at sneen var tung at gå i så var der en del krat som yderligt gjorde det svært at komme frem, samtidigt med at vi selvfølgelig skulle holde øje med ryper.

Vi holdt kontakt mellem vores 2 grupper med VHF radioer, så vi hele tiden viste hvor vi var i forhold til hinanden, samt at give meldinger hvis der blev set ryper eller andet der måtte skydes. Vi så to mindre flokke af rensdyr, men de må først skydes til august, så dem kunne vi bare kikke på. Efter nogle timers vandring, tog vi en pause til at få kaffe og spise lidt mad. Vi var nu kommet så langt ind i den lille fjord, at vi ikke kunne nå tilbage til stedet hvor vi var blevet sat i land, inden det aftalte tidspunkt. Vi havde dog aftalt med skipperen på båden, at vi kunne kalde ham via VHF og dirigere ham hen hvor vi var, hvis vi ikke kunne nå tilbage Men det ville kræve, at vi fandt et sted hvor han kunne få stævnen af båden ind til land og vi kunne springe på og det var blevet lavvand.. Derfor blev vi enige om at søge ned til kyste og finde et sted. Desværre var kysten, der hvor vi var, meget stejl så vi kunne ikke komme ned til vandet.

Vi måtte gå i en rundkreds for at finde et sted, som vi kunne dirigere det andet hold frem til. Da alle 5 var samlet kaldte vi båden op, men fik kun svar fra de andre som var sat i land, at de havde haft kontakt til båden og han var på vej men 30 min forsinket. Så nu var det bare at sætte sig ned nyde udsigten og varmen.

Båden ankom efter de ca. 30 min og vi kunne kravle ombord. Heldigvis var der ingen der havde set ryper, så det var ikke kun os der var uheldige. MEN det var alligevel en dejligt, men lidt hård, tur i den fantastiske grønlandske natur og hvor tit får man lov til at gå rundt i slush ice! 2 timer senere blev vi sat at ved tidevandstrappen i Nuuk, og kunne vinke farvel til båden, som skulle ind og hente et hold mere i fjorden.

Turen hjem.

Her er vores vandre rute:

Så 3. gang er ikke lykkes gang mht. ryper.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *