Rypejagt – igen

Søndag den 7. marts 2021

Så skulle der gøres endnu en forsøg på at få ramt på en rype. Vi var 4 der tog afsted. Inden vi kunne komme afsted skulle Christian have pumpet hans nye gummibåd op.

Det tog nu ikke lang tid så var den klar til at blive monteret på hans båd, også over og tanke så vi havde rigeligt med brændstof ombord.

Vejret var perfekt, vindstille og lidt overskyet. Båden er meget lille så det meste er udenfor så alle var udstyret med flydedragter og skibriller.

Der var kun ca. 30 min sejlads til vi nåede frem til der hvor jagteksperterne mente der var ryper. Jeg blev sat i land sammen med Lars Bo og alt jagtgrejet og de to andre sejlede ud, smed ankeret og padlede ind til land.

Det var ikke det helt perfekt sted at gå i land, det var fint at man kunne sejle helt ind og læsse af men fra stedet hvor vi gik i land var der en stejl skrænt med flere meter sne som krævede at man tog snesko på ellers sank man i, så efter lidt bøvl kom vi op til en lille hytte og fik gjort klar til jagt, dvs. af med flydedraget og skarpe skud i riflerne.

Fra hyttet gik det stejlt op af til baglandet, da det var tøsne var sneen hård at gå i, man sank ca. 20 cm ned for hvert skridt de fleste steder.

Vi gik i to hold, så Rune og jeg gik op i fjeldet og Lars Bo og Christian gik længere ned. Det er de to prikker nederste i billedet.

Vejret skiftet mellem tåge og klart vejr, men flot var området når det var klart.

På et tidspunkt komme vi tættere på hinanden, jeg sakkede lidt bagud da jeg havde lidt problemer med min snesko, sneen klistrede til sneskoen så den blev tungere og skulle derfor med jævne mellemrum spændes fast. Mens jeg sad på en sten og strammede sneskoen, landede der en rype ca. 30 meter fra mig oppe på et lille fjeld. Jeg gav tegn til Rune, da han ikke havde set den og lagde mig ned for at få bedre støttet når jeg skulle skyde. Det var lidt svært at komme til at skyde da jeg skulle skyde op ad, efter 4 skud uden at ramme besluttet Rypen at jeg havde fået chancer nok og fløj sin vej. Vi forsatte lidt længere ind i dalen. Tågen komme rullende ned fra fjeldet, så det til tider var helt hvidt i hvidt.

Efter et par km mere tog vi en pause for at drikke kaffe og spise den medbragte mad.

Da vi rejste os for at draget videre, fik Rune øje på en rype et godt stykke oppe ad den stejle fjeldside. De 3 andre blev enige om at jeg skulle have en chance mere, så op af den stejle fjeldside i dårlige snesko, Rune gik med, og vi kom et godt stykke op før vi kunne se rypen, hvor efter vi sneg os ind på den, så kom inden for ca. 50 meter men det var svært at få et godt og rent skud, men jeg prøvede alligevel med et par skud uden held og sneg os tættere på med da der var et rent skud var kom tågen og rypen forsvand. Vi kunne høre den lettede om kunne ikke se i hvilken retning der fløj.

Vi kravlede ned at fjeldet og forsatte i en stor bue ned mod båden. Utroligt landskab at gå i, vi var dog hele tiden opmærksomme på at ikke gå for tæt på den største og stejleste fjeldsider, da der var lavinefare. Vi kunne flere steder høre sneen give sig med høje brag.

Vi fandt ikke yderlige spor af ryper, eksperterne mente at det var fordi det var for varmt og de derfor var søgt op i højden.

Efter ca. 1 times vandring mere kunne vi se ned til båden.

Ved nede ved båden fik jægerne øje på en del edderfugle som lå i vandet og de syntes de ville forsøge med et par skud, selvom det var på ca. 200 meters afstand, men Lars Bo var så heldig at skyde en edderfugl på næste 250 meter og Christian ramte en på ca. 150 meter.

Så da vi vare tilbage i både skulle vi sejle en lille runde for at samle byttet op. Der blev også skudt en enkelte edderfugt med hagl på vej tilbage til Nuuk.

Dejlig dag – men der var lidt ømme ben dagen efter.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *