2. års jubilæum

Lørdag den 13. marts 2021

Den 4. marts 2021 var det 2 år siden jeg satte foden for første gang på grønlandsk jord. Hold da op hvor de sidste par år bare er fløjet afsted.. Det sidste år har, som i hele verden, været påvirket af Corona. Her som i DK startede det omkring marts, hvor også man sendte folk hjem for at arbejde. Det varede dog kun omkring 1. måned før der langsomt blev åbnet op igen og der har sådan set været åbnet siden, med forskellige restriktioner på antal i forsamlinger, indrejse forbud o.l. og pr. dagsdato har der i alt være 31 smittede i hele Grønland, de fleste i Nuuk. Den sidste smittede, som ikke er testet negativ endnu, var i Narsaq og personen havde i Dk til behandling på Riget. Så for landet er det let sluppet.

Det sidste år blev også der hvor Janne og jeg kom til at bo i hvert sit land. Hendes job blev på flere punkter sat i stå pga. Corona og hun kunne se frem til at job som kun handlede om drift/support gjorde ikke arbejdsglæde større og da der dukket et rigtigt spændende job op i DK, som hun søgte og fik, måtte vi bo hver for sig. SURT, men vi havde selvfølgeligt håbet på, at hun kunne rejse lidt frem og tilbage og arbejde i perioder noget mere herfra, men indrejseforbuddet har gjort det svært.

Corona’en satte også en stopper for besøg fra DK, sidste sommer skulle min bror og søster, samt venner havde været på besøg, men det blev ikke til noget. Nu krydser vi fingere for at det kan lade sig gøre i år.

Dagen blev ikke fejret andet end jeg gav kage på jobbet, efter de hele ugen havde hvisket 2 år hver gang de gik forbi mig på gangen. Det må være en grønlandsk skik. 😉

Ugen gik med de sædvanlige 2 x navigationskursus, lektier, dog med en enkelt oplevelse. Lars Bo havde fået en aftale med en Styrmand på en af Royal Artic Line skibe, som ligger til reparation i Nuuk, at vi kunne få en rundvisning. God oplevelse at blive vist rundt på hele skibet, blive budt på æblekage i messen.

Besøg på broen.

RAL’s skibspositioner kan ses her:

https://www.ral.dk/skibspositioner/ Her kan man også klikke på det enkelte skib og se deres webcam.

Ugen bød også på masser af nordlys.

og besøg af den kongelige danske marine, hvor Thetis smed anker lige uden for vinduerne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *