Der er stadig liv

Søndag den 14. februar 2021

Som I trofaste læsere har bemærket og sendt beskeder om, så er det lang tid siden der sidst har været opslag på bloggen. Men der er stadig liv i mig. Jule og nytår blev holdt i et Corona lukket DK, meget mærkeligt at man ikke kan gå ud og skal bære mundbind når man handler, der gik et par dage før jeg havde vænnet mig til det. I Grønland er det kun når du flyver der skal bæres mundbind.


Malte og Signe – lillejuleaften.

Vi havde lejet sommerhus ved Julesminde, hvor vi holdt os i boblen så vi kun så børn og nærmeste familie. Vi fik desværre ikke set Emil da han blev Corona ramt lige op til jul. Han var heldigvis ikke mærket af det hverken under eller efter. Vi havde nogle gode dage i sommerhusene, vi var nødt til at skifte sommerhus undervejs, da vi ikke kunne leje nogle huse i hele perioden.

Sommerhus 1

Sommerhus 2

Stranden ved Julesminde

Afrejsen fra DK blev lidt hektisk. Den grønlandske regering lukkede grænsen og melde ud at der ville være lukket frem til den 12. januar, jeg havde billet til den 8. januar, så jeg var indstillet på at skulle arbejde fra DK et godt stykke hen i januar. MEN den 6. januar om aftenen kom der en ny flybillet til den 8. januar!! Jeg troede ikke helt på det, men jeg fik et opkald fra en bekendt som også havde fået en ny billet og havde hørt rygter om at der nu blev ‘sadlet om’ så alle skulle hjem NU, pga. den nye britiske Corona variant. Reglen om at man stadig skal have en negativ test gælder stadig og man kan ikke være sikker på at der er svar på Corona testen, inden for 24 timer, fra det offentlige, så jeg måtte finde en privat udbyder, så torsdag den 7. januar gik turen til Horsens hvor der var opsat en skurvogn på en P-plads, her kunne man for den nette sum af 500 kr. få taget en test og var garanteret svar inden for 4 timer, hvilket holdt stik. Resten af torsdagen blev brugt på at proviantere det som jeg skulle have med retur til Nuuk. Så efter et hektisk døgn, kunne jeg fredag den. 8 januar kl 9:00 læne mig tilbage i flysædet, i et meget tomt fly, og rejsen retur mod Nuuk kunne starte.

Der var lidt ventetid i Kangerlussuaq så det var dejligt endelig at kunne få et glimt af Nuuk og vide at om 30 min ville jeg være retur i lejligheden.

Jeg havde lånt lejligheden ud til en kollega, mens jeg var i DK, så køleskabet var fyldt op, skønt når nu der ventede 5 dages karantæne.

Siden hjemkomsten til Nuuk har der været fuld fart på. (derfor ingen opslag på blokken) Men der har været tid til en enkelt rype jagt, der kommer et indlæg om den tur. Ellers er det arbejde og navigations kursus der står på programmet. Navigation er 2 aftener om ugen med lektier i weekenderne. Vi er langt omkring i emner, foruden selve navigation og søfartslove, så indeholder kurser også metreologi, oceanologi (bølger og havstrømme), stabilitetslære, motorlære samt praktisk sejlads. Navigationsøvelserne foregår på søkortet over Kattegat.

Vi er et godt hold så det er også sjovt at være afsted på kurset. (er ikke sikker på at underviseren mener at det er lige sjovt hver gang.) Vi er nogle stykker som mødes og spiser sammen inden kurset, vi forsøger at finde spisesteder hvor vi ikke har været før. Dem er der overraskende nok nogle stykker af, selv i denne lille by. F.eks har Nuuk Transport en kantine på havnen som er åben for alle. Det er mad som vores mor lavede den og det er store portioner til 62 kr.

De sidste par uger har vi haft højtryksvejr, hvilket har givet mulighed for at se nordlys, bliver hver gang lige overrasket hvor flot og anderledes det er, selv med byen lys som forstyrre.

Og en fuldmåne over de sneklædte fjelde

Var også en dag nede og tjekke op på båden, det er dog stadig lang tid til at sejlsæsonen kan gå i gang.

Alt fra Nuuk denne gang – over and out.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *