Hverdagen sniger sig ind…

Lørdag den 28. november 2020

Solen står op kl 09:37 og går ned igen kl 14:50 og der er ca. 1 mdr. til at det begynder at lysne igen. Båden er oppe af vandet, det er rigtigt dejligt koldt, såååååå hvad får jeg dagene til at gå med. Først er der arbejdet – det bliver til omkring 50-60 timer pr. uge, jeg forsøger at de bliver lagt på hverdage, så jeg holder helt fri i weekenderne. Det lykkes for det meste. Det store projekt, fællesoffentligt økonomisystem alle kommunerne og Selvstyret køre efter planen. Der har været fuld tryk på de sidste mange uger. Vi har sat en del af Skattestyrelsen (inddrivelsen) og Avannaata Kommunia i drift inden for de sidste 3 uger og lige inden det, kommune Qeqertalik. Det er gået over alt forventning – mange har arbejdet hårdt for at vi kom i mål. Der udstår så den sidste del af Skattestyrelsen og Kommune Kujalleq, hvor Skattestyrelsen overgår i januar og kommunen skal i drift omkring april.

Samtidigt er der fuld gang i det næste store projekt om it-system til sagsbehandling inden for det sociale område. Der er fremdrift, dog ikke så hurtigt som jeg kunne ønske mig.

Vi er også i sidste fase før vi sender et udbud ud på et nyt fællesoffentligt løn system, som vi gerne skulle have i drift med udgangen af næste år.

Jeg har også haft bestyrelsen samlet 2 dage, her i Nuuk, for at tale om strategi o.l. Det gav masser af forberedelse og ikke mindst meget at samle op på. Så er der alt det personalemæssige – har desværre fået et par opsigelser, hvilket jeg havde forventet, nu hvor det store projekt nærmere sig sin afslutning. Heldigvis har vi godt styr på den del og har flytte lidt rundt internt i afdelingen og slået nogle nye stillinger op, så det skal nok gå.

En normal arbejdsuge er typisk, at jeg tager bussen kl 6:42 (der er kommet et nyt stoppested endnu tættere på lejligheden så nu tager det under 2 min at gå derhen) og er så jeg på kontoret kl 7.

Gerdiner foran vinduerne til kontorene, en tidlig morgen.

Der er altid mails fra danske leverandører som skal tages først så de kan komme videre og formentligt nå at få evt. spørgsmål retur inden der er fyraften i Dk. Jeg har typisk 3-4 møder om dagen, stort set alle pr. video. Det er dog langt færre end jeg havde i Dk. Så er der en del administrative opgaver med faste mellerum, løn godkendelser, anvisning af fakturaer opfølgning på regnskab og budget osv. Der er med så mange projekter i gang, som er i forskellige stadier, en del ad-hoc opgaver som skal håndteres ledelsesmæssigt.

Så inden jeg er helt færdig med arbejdsdagen er der gået 10-11 timer, før jeg kan hoppe på bussen, retur mod lejligheden. Jeg forsøger at handle stort ind en gang om ugen, det er jo ikke så meget der skal til når man bor alene, men hvis der skal købes ind i løbet af uge, så gør jeg det typist ude lokalt, selvom det vil være nemmere at handle down-town, men så får jeg en god gåtur, godt nok kun på ca. 15 min, men bakken nede fra butikken og op mod lejligheden den er hård. (det tager typisk 5 min at gå den anden vej) og lige for tiden også lidt farlig, da børnene bruger den som kælkebakke. Typisk laver jeg lidt let aftensmad, hvis jeg har spist i kantinen bliver det til lidt brød. Med jævne mellemrum er vi nogle stykker som mødes i kulturhuset og spiser samme og bagefter går i biffen til for at se ART film. Det er meget ‘smalle’ film, så nogle gange får man en film oplevelse og andre gang en lille lur. ;-). Seneste var en kort film på 25 min. om Blok 5 som sprang i luften da man var ved at bygge de 10 blokke midt i Nuuk færdig. Filmen handler om og fortælles af Eli Damberg, som jeg kender rigtig godt da han i mange år var en del af motorcykel ‘slænget’ der kørte V-Strom i Dk og til træf i udlandet. Så hans historien om hvordan han lå begravet i ruinerne af blokken, efter gas eksplosionen, i 10-12 timer før de fandt ham og fik ham gravet ud havde jeg hørt før, men fint at få historien med fotos og film fra selve ulykken, som kostede 11 mennesker livet. Her er Eli i hans have mens han fortæller om ulykken.

Den 8. december starter jeg på Yacht Skipper kursus. Det bliver 2 gange om ugen helt frem til april, med en afsluttende eksamen. Så må jeg væres skipper på lystfartøjer op til 24 meter.

Det har ikke været det bedste vejr i de sidste par weekender, men sidste søndag var der klart, men lidt blæsende, Så vi var 4 stk, der mødtes og tog en lille vandretur op til Cirkussøen og forbi den, inden vi blev stoppet af en kraftig og meget kold vind. Der er ikke kommet så meget sne så kan kan stadig gå i fjeldet uden snesko. Solen kom ikke ned i dalen så der var en helt speciel farve.

Her er bagtroppen på vej op til søen

Helt oppe hvor det virkeligt blæste, fandt vi læ bag en klippe og startede Kelly Keddlen og fik brygget noget kaffe.

Da vi havde fået varmen lidt igen begyndte vi nedstigningen, som ikke var helt uden udfordringer, da der lå is på klipperne under sneen, så det foregik meget forsigtigt.

Her forceres den frosne Cirkus sø.

Solen kommer frem bagved Store Malene og skinner på Nuuk.

Dejlig vandre tur.

Det var lidt om hverdagen her i Nuuk, som om ca. 14 dage bliver afbrudt at juleturen til Dk, hvor jeg rejser herfra den 11. december og retur den 8. januar.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *