Sejlsæsonen 2020

Torsdag den 19. oktober 2020

Så sluttede sejlsæsonen 2020 officielt, for mig. Bådene skal være oppe af vandet senest den anden onsdag i november, for derefter begynder bådforeningen, at tage flydebroerne op af vandet. Den kommende uge ville byde på en meget voldsom storm med vindstyrke af orkan besluttede, besluttede jeg at det var en god ide, at få både på land og da jeg havde en eftermiddag uden møder, var der en oplagt mulighed. Jeg ringede til Johnny, som en den billigste vognmand i byen og aftalte at han ville komme forbi kl 12:00 og hive båden op.

Jeg var ved båden lidt før kl 12:00 så jeg kunne tage div. tovværk af broen og være klar når vognmanden ankom. Lidt i kl. 12 bakkede jeg båden ud, for sidste gang i år.

Jeg skulle bare sejle lige om på den anden siden af broen og vente på vognmanden. Her kunne jeg roligt ‘parkere’ båden i ventetiden uden at den ville drive, da der var godt med is.

Jeg ventede og ventede og ca. kl 12:20 ringede jeg til vognmanden og spurgte om han var på vej, hvortil han svarede om det ikke var kl 13! Hvilket jeg pænt svarede, at det var det ikke. Han lovede at komme så hurtigt som muligt og ca. 20 min. senere kom han ræsende. Der skulle et par forsøg til før jeg kunne komme ind i remmene, pga. is, han sænkede ned i vandet så blev jeg og båden løftet op af vandet. Jeg hoppede af inden båden blev placeret på lastbilen.

Jeg var lidt spændt på, at se hvordan bunden på båden så ud, om der var meget begroning eller andet, men bunden så meget fint ud. Der var skrabet lidt maling af i stævnen, tror det må havde været af at sejle i is. Jeg fik et lift ud til den kommunale bådplads, som ligger i samme bydel, Qinngorput, som vi bor i. Jeg havde allerede i foråret sikret mig en forlængelse af arealtilladelsen, som man skal have til næste uanset hvad man stiller på jorden. Men ejer ikke jord i Grønland men søger en arealtilladelse, om det så er til en båd, container, hytte eller hus. Bådstativet var på plads så det var bare at få løftet både på plads.

Jeg fik betalt for transporten og begav mig hjem mod lejligheden.

Jeg havde en aftale med Lars Bo om at han ville komme forbi i løbet af aftenen så motoren kunne blive vinterklargjort, dvs. den bliver fyldt med frostvæske og propellen bliver afmonteret. Desværre meldte han afbud da han var blevet syg, så det måtte vente.

Fredag den 20. oktober 2020

Fredag kl. 17 var Lars Bo klar til at vinterklargøre båden, så det var bare med at komme hjem fra job og få noget varmt tøj på og ned over fjeldet til båden. Vi ankom samtidigt og mens Lars Bo gik i gang med det tekniske, begyndte jeg at tømme båden for hynder og alt muligt andet som jeg i løbet af sæsonen har fået ‘proppet’ ind i båden. Det tog en lille times tid, at vinterklargøre båden og få pillet batterierne ud og få alt grejset ind i Lars Bo’s lastbil. Inden han kørte mig hjem, gav han også en hånd med at få presenningen over båden så kunne jeg gå ned til den i morgen og binde den helt fast. Jeg blev sat af hjemme ved kælderrummet sammen med alt grejet. Utrolig hvor meget der var i båden, som nu skulle ind i vores kælderrum.

Da det var stablet godt ind i kælderrummet var det endeligt weekend.

Lørdag den 21. oktober 2020

Lørdagen var kun afsat til det sidste på båden, så den kunne være klar til vinteren og det stormvejr de lovede i næste uge. Men inden jeg kunne komme ned til båden var der lige en video session med Janne og Casper, i hvordan man skifter forlygtepæren på en bil.

Det tog nu ikke lang tid at guide dem igennem ‘operationen’ herefter var det på med noget varmt tøj og ned til båden. Det tog en times tid at få bundet presningen godt fast.

Så nu er sejlsæsonen 2020 endegyldig forbi. En sæson fyldt med fantastiske naturoplevelser og lærerig som skipper. Et kik i logbogen viser, at der er blevet sejlet ca. 22 store og små ture på i alt 1266 sømil, som er lig med 2345 km. Det svarer til ca. til at sejle fra Dk til Gardasøen og retur. Meget godt gået på min første sæson som startede 9. maj. Den eneste skade var en bøjet propel.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *