54 and still going strong’ish

Lørdag den 24. oktober 2020

2. mdr til juleaften……. hvis den ikke er aflyst i år pga. Corona. I denne uge blev nr. 17 Corona smittede fundet, det var en mand i Aasiaat som var kommet fra Dk. Desværre havde han ikke overholdt karantæne reglerne, så der var folk fra kommunen som var på besøg i Nuuk, der var blevet udsat for smitte. De havde haft møder i Nuuk med forskellige folk i Selvstyret så både medarbejdere og politiker blev sendt i karantæne, indtil de efter et par dage kunne testet. Heldigvis ser der ikke ud til at smitten er kommet til hovedstaden. Så Nuuk’s udgave af J-dag blev ikke aflyst i går fredag. Det var dagen hvor der blev åbnet for bryghuset julebryg ‘Bad Santa’

Vi var 4 stykker som gik hen efter arbejde og fik en enkelt øl eller to. Bad Santa stod uden for og gav smagsprøver – jeg fik ikke et billede af ham, det vil nok også ødelægge det for en del børn, for han var iført solbriller og en stor cigar! Ganske hyggelige og masser af mennesker. (måske ikke så godt i disse Corona tider)

Set tilbage over de sidste uger, hvor jeg blandt andet blev ‘ramt’ af en 54års fødselsdag. Det var en meget stille dag. Jeg havde sat en hjemmearbejdsdag ind i kalenderen, da jeg skulle have ro til at færdiggøre materiale til bestyrelsesmøde den 10. okt.. Fik en masse hilsner via mail og FB, dejligt! og da jeg mødte ind på job dagen efter var mit skrivebord pyntet med flag og medarbejderne havde købt gaver. Meget dyre gaver, rødvin og chokolade. Dejlig overraskelse.

Der er stadig fuld tryk på jobbet – vi følger planen for implementeringen af ERP/økonomi systemet i de sidste kommuner og Skattestyrelsen. så mine medarbejder rejser en del rundt for at undervise og støtte når en kommune går i drift. Desværre viser det grønlandske vejr også hvem der bestemmer, så flere af dem har allerede oplevet at blive forsinket pga. vejr – helt op til 4 dage….. Det har dog altid været når de var på vej retur til Nuuk, så det er ikke gået ud over selve projektet men mest deres familier.

Vejret har ikke været til de store udendørs aktiviteter, i sidste uge var der storm/orkan 4 dage i træk med masser af regn. Det gav lidt ekstra arbejde for den slædebåd der sammen med et fragtskib havde kastet anker i Malene bugten ud for lejligheden. Lastskibet havde maskinskade og var drevet rundt i Beringstrædet i 14 dagen inden det blev slæbt ind til Nuuk for at bliver repareret. Video her er fra da skibet ankommer, før stormen.

Der har været aftener med fantastisk solnedgange.

og en helt fantastiske nattehimmel med nordlys.

Forleden morgen fik jeg, på den lidt chokagtige måde, lige en erindring om at jeg bor i Grønland. Dette stod uden for naboens dør! Så er man dag vågen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *