Alene’far’…. lidt endnu

Tirsdag den 11. august 2020

Siden Janne tog til Dk den 21. juli for at holde ferie og starte på nyt job, har jeg været alene’far’ med Hans. Hvilket hovedsageligt betyder, at jeg får masser af frisk luft 3 gange om dagen samt kommer hjem til tiden fra job hver dag. Hvilket er ok i denne tid, da det stadig er ferie tid og derfor lidt stille på jobbet. Opdragelse er allerede gået fløjten når hunden selv henter godbider i skabet.

Det er dog stilhed før storm, da vi nu har lagt en plan for implementering af økonomisystemet for de sidste 3 kommuner og Skattestyrelsen henover de næste 7 mdr. Samtidigt skal jeg igang med at opbygge en ny enhed til håndtering af et nyt fællesoffentligt dokumenthåndterings system til det sociale område. Meget spændende projekt med stor indvirkning på det Grønlandske samfund. Så om lidt bliver der fuld kraft på jobbet og derfor en der kun en uge til at jeg stopper med at være alene’far’ da jeg tager Hans med til Dk når jeg rejser på ferie næste tirsdag. Han bliver hos Janne når jeg rejser retur. Så kan det være at Janne pendler med han eller får nogle til at passe ham når Janne er i Grønland. Janne er flyttet ind i en lille ‘pensionist’ lejlighed i Vejle, ca 15 min gang fra det nye job. Vi blev enige om, at det ville være en dårlig løsning hvis hun skulle bo i lejligheden i Tørring og pendle via E45 frem og tilbage til Vejle. Det er åbenbart forholdvis let, at få en lejlighed i Vejle, da der kom en del tilbud fra boligforeningen bare på ca. 14 dage. Så har vi også et sted at være når vi begge er i Dk.

Aktiviteter i fritiden har det være begrænset de sidste 14 dage, den Grønlandske sommer har ikke vist sig fra den bedste side. Masser af regn og blæst. Vejret her er meget skiftende. Her er en dag set fra lejligheden.

Og her fra en aften – godt med tåge.

Der har dog været mulighed for en enkelt fyraftens tur i båden. Sammen med Morten fra jobbet og en ‘flyfrisk’ beboer som bor vakant her i blokken. Brian er netop landet i Grønland for at arbejde for Politiet i deres administration. Jeg talte med ham i opgangen og han ville gerne med ud og sejle. Vi drog ud fra havnen omkring kl 18 og sejlede først ud mellem de små øer som ligger lige uden for Nuuk, Hundeøen og Rypeøen. Lige bag dem ligger der en skibskirkegård, som jeg aldrig havde set. Det er simpelhen bare en lille vig hvor man har sejle nogle fiskerbåde ind ved højvande fortøjret dem og så er de blevet forladt.

Efter vi havde kikket lidt på vragene vendte vi stævnen ind mod Kobbefjorden. Direkte kurs mod det store fjeld Hjortakken, som er ca. 1200 meter høj.

Vel inde i bunden af Kobbefjorden smed vi ankret og tog gummibåden ind til land. Kobbefjorden har jeg besøgt mange gange og det er altid en god oplevelse, specielt pga. elven som løber fra søen og ned i fjorden.

Vi havde medbragt mad men besluttede at spise ombord da der var bunker af fluer og myg, så tilbage til båden og så sejlede vi lidt længere ud, væk fra myg. Da vi havde fået lidt at spise ville den nye gast, Brian, gerne prøve at fiske, hvilket selvfølgelig er helt ok, på den betingelse at han selv renser dem. Til det svarede at han jo først lige skulle fange nogle….. 15 min senere havde han fange 6 torsk….. Det er for nemt at fiske heroppe!!

Nu er der den sidste uge tilbage før det er ferie tid. Det bliver SÅ dejlig at se børn, familie og venner igen!!!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *