Nuuk er lukket….

Søndag den 29. marts 2020

Første hele uge med Nuuk lukket. For os, som for så mange andre, er det en meget mærkelig situation, at arbejde hjemme hver eneste dag. Hele min afdeling er hjemme og vi holder daglige opfølgningsmøder, både i drift- og projektteamet. Så den alm. daglig dag køre som hidtil. Vi kan dog sove lidt længere 🙂 Fredag afsluttede vi med virtuel fredagsbar, noget som ellers ikke er muligt når vi er på arbejdspladsen. Der er TOTALT alkohol forbud i Selvstyret, kun en gang om året til julefrokosten bliver det tilladt.

Så fredag kl 15:45 samles vi alle til Skype møde, med egne drikkevare og chips. Selvom det er mærkelig at samles på den måde så gik snakken lystigt den næste times tid.

Karantæne eller ej så kunne man alligevel ikke komme ud pga. snestorm og her mener jeg at man ikke kunne gå ud – 20-25 m/s og vindstød på op til 34 m/s. Nedenstående er målinger fra den vejrstationen i Nuuk. Heruden i vindmarken blæser det mere.

Jeg forsøget, at gå ud med Hans men kom ikke længere end affaldsskuret så blev vi blæst ned af vejen og kunne nærmest ikke komme tilbage uden af kravle. Værst gik det ud over Hans, her er et før og efter gåturen billede 😮

Der var også godt med sne og snefygningen så den store sneslynge kom ud.

Vores indgang i blokken fik også en del sne.

Vinden løjet lidt af sidst på aftenen så vi kunne gå en lidt længere tur, inden Hans tissede på gulvet.

Lørdag den 28. marts 2020. Vejret er slået om til tøvejr, 2-4 plus grader, regnvejr, men heldigvis ikke meget vind. Så det var tid til at se til båden og presenningen havde overlevet stormen. Desværre var presenningen blæst af.

og gummibåden væltet så hele agterdækket var fyldt med sne. Da der kommer frost igen, er det en god ide at få sneen skovlet ud og presenningen på igen, ellers vil agterdækket bare være en stor isklump som bliver svær at fjerne. Desværre har jeg ikke en skovl så jeg måtte finde en åre frem og med den fik jeg ‘skovlet’ sneen væk og fik presenningen på plads igen. Heldigvis er selve kahytten helt tæt – det bør den vel også være på en båd!! Da jeg var færdig var jeg gennemblødt, yak. Jeg havde aftalt med Janne, at vi skulle mødes i Pisiffik for at handle så nu var det med at komme afsted, få købt ind og hjem til tørt tøj. Det blev en kooold gårtur hjem. Nu skulle der resten af dagen bare slappes af.

Søndag, vi vågnede op til nyheden om, at alt salg af spiritus i Nuuk er blevet forbudt… og et par SMSer fra familie og venner om det nye ‘krise’ situation vi nu befinder os i.. 😉 (det næste bliver vel rationaliserings-mærker)

https://sermitsiaq.ag/kielsen-indfoerer-alkoholforbud-i-nuuk

Der har været fremme i medierne, at der stadig bliver holdt private fester og tilfælde af husspektakler i den forbindelse. Hvor politi og ambulance måtte rykke ud og dermed udsætter sig selv for Corona smitte. Der er pt. fundet 10 smittede her i Nuuk, Her i landet er det udbredt at på lønningsdagen giver rigtig mange den ‘gas’, med fester o.l. Det er formentligt dette som myndighederne forsøger at undgår, her til den 1. april. Generelt så bliver der drukket mindre alkohol pr. indbygger i Grønland end i Danmark. Så vi klare os nok igennem 3 uger uden rødvin, øl o.l.

Lille ‘video’ af vejrskiftet fra torsdag og hele fredagen.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *