1 års jubilæum

Onsdag den 4. marts 2020

WOW – så er det i dag 1 år siden jeg satte mine fødder på Grønlandsk jord… og hvilket år. Mange har sagt til mig, hvordan kan sige dit job op, som du har haft i rigtigt mange år og så skifte til noget så anderledes. Indrømmet, det har også givet en del tanker, men udfordringen ved at skifte både job og land var for stor. Det er selvfølgelig hårdt at være så langt væk fra børnene, familien og venner, (det er jo nok heller ikke for evigt) men i dag er Skype o.l. jo så gode at holde kontakt med så det hjælper lidt.

Selve dagen gik som en alm. arbejdsdag, dog med lidt ekstra arbejde om aftenen, for at få det sidste på plads efter flytningen. Sjovt nok er vi nu endt i bolig blokken lige ved siden af den jeg boede i de første 6 mdr. i Grønland.

Udpakning den 4. marts 2019 – med udsigt til vores nye lejligheden.

Det sidste år har været fuld af nye oplevelser og omvæltninger. Plejer at sige, at alt bliver hverdag og det gælder selvfølgelig også her, men jeg syntes det er en mere varieret hverdag, hvis det da findes. Der er efter et år stadig mange nye ting at lære og forholde sig til. Rent arbejdsmæssigt tror jeg, at det skyldes at meget af mit arbejde foregår tæt på det politiske ‘spil’ og at Grønland er et land med kæmpe forskelle, fra Nuuk og resten af landet og kæmpe forskelle på at bo i en by eller i en bygd. Alle de forskelligeheder skal der tages højde for i planlægningen af projekter, møder osv. Ressourcerne er få og meget viden er typisk forankret på meget få personer. Dette kræver, at man har stor respekt for de enkelte samarbejdspartner og deres forskellige vilkår de arbejder under.

Privat har det også været et helt anderledes år, væk fra børn, kone (de første 6 mdr) , familie og venner. Flyttet 3 gange på et år (og hader at flytte), pakket et helt hus ned (støn). Vi er alle steder blevet taget godt i mod, men det kræver også at man opsøger det, ved kurser, foredrag, igennem kollegaer o.l. for at bygge nye relationer og netværk. Folk er meget åbne og det er nemt at få nye bekendskaber. Der er dog blandt de lokale en vis afstand, så kræver noget tid at kommer over men der er stor udskiftning, så rigtig mange har oplevet at opbygge en relation og så flytter folk sydpå igen.

Også er der naturen………… Wow – den er fantastisk! Selv efter et år bliver jeg stadig lige forbavset over naturen. Det er så storslået så man næsten tror der findes en gud. (Som TV-2 synger) Det er blevet til de feedeste naturoplevelser. Traveture og ikke mindst bådture. Det vil jeg gerne at så mange som muligt kommer til at opleve… så kom frisk på besøgt. Vi glæder os allerede til besøg i 2020, først af Annette og Heine og bagefter Steen og Lene (igen i år, skønt de kommer på besøg for andet år i træk). Men der er plads til flere!

Man kan jo kun blive glad i låget af rom og sejltur i den Grønlandske natur.

Og hvor langt tid vare det Grønlandske eventyr??? Det vil kun tiden vise.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *