Intet nyt fra Nordfronten

Søndag den 19. januar til søndag den 26 januar 2020

Mandag blive Nuuk ramt af en vældig snestorm, i flg, de lokale kan det være værre, men det var slemt nok til busserne stoppede kl 10 med at køre og skoler, børnehaver o.l. lukkede. Hvilket gav en del skriveri i lokale medier om børn der havde gået hjem i snestormen – men også historier om folk der var hjælpsomme og åbnede deres hjem for dem der var strandet. Jeg var heldig, at en medarbejder, som har bil, bor i Qinngorpuut tilbød at jeg og Janne kunne få et lift, så vi lukkede kontoret lidt før og begav os ud i snestormen. Så snart vi kom lidt uden for byen, var sigtbarheden nede under 10 meter og de første biler sad fast i snedriverne. Heldigvis var vi kørende i en 4 hjulstrækker, så vi kunne let komme igennem sne masserne, men det var svært at se vejen, eneste holdpunkter var lygtepælene om de stadig dukkede op på højre side af bilen. Vi nåede dog sikkert hjem. Jeg tog denne lille sekvens fra lejligheden henover eftermiddagen, så giver et billede af hvordan vejret var.

Der kom en del sne, så da jeg mødet ind på kontoret næste morgen, så vinduet sådan ud. Lidt som have kontor i en iglo!

Torsdag var den galt igen, har var man dog mere forberedt på det . Jeg havde beslutte at tage en hjemmearbejdsdag, da jeg skulle have skrevet div. oplæg færdige og Janne tog også en dag på hjemmekontoret. Så kunne snestormen bare komme an. Det blev nu også en dag med en ret god vind, omkring 20 m/s og med vindstød omkring de 28 m/s, så der skulle holdes god ved hvis man gik ud. Dette sekvens er fra stuen og ind over Nuuk.

Dette foto er taget fra Selvstyret’s bygning og over mod Nuuk centret, der er så meget sne, at børnehavebørnene kan klatre og kure ned at sne bunken, midt på hovedgaden.

Ugen slutte vi af med vittighedstegning fra Nuuk ugeavis:-)

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *