Hverdagen indfinder sig.. ish

Mandag den 25 november til Søndag den 30 november 2019

Uge 48 – Græsenkemand da Janne har været i København hele ugen med jobbet. Ugen har præget af hverdag, tidligt op, ud med kræet, morgenmad, afsted med bussen, en del møder og uforudset ting på job, hjem igen, ikke for sent, lufte kræet igen, aftensmad, læsning eller Netflix, luften kræet og så i seng, repeat…

og dog… Tirsdag aften var der aftenskole kursus, Arktisk Overlevelse, denne gang om sproget. Vi var kun 4 kursister, men så var der flere chancer for at øve sig på sproget. Det er squ ikke nemt, men tror de fleste grundregler om udtalen af de bogstaver hvor det er anderledes end dansk, er ved at være det.. Der er nu ikke så mange, men mængden af bogstaver i de meget lange ord og at ingenting ligne ord man kender gør det svært. Men det kræver bare øvelse. Vi fik tidligt fri fra skole. Nu er der en gang tilbage, det bliver en historisk by vandring.

Onsdag aften på vej hjem fra job kom jeg forbi Inatsisartut, Grønlands Landsting. For anden onsdag i træk var der demostration, under mottoet Naammaleqaaq = ‘nok er nok’. Det er en protest mod de pludselige afgift stigninger som blev lavet i hast, i sidste uge, for at få Finansloven til at balancere for 2020. Men det er også blevet en protest mod de mange skift af ministre i den nuværende regering. Ca. 1000 var mødt op foran Landtingssalen. Da Selvstyre formanden holdt tale, vende folk ham ryggen.

Lørdagen stod på julefrokost, sammen med det sædvanlige slæng, plus et par af Eriks’ kone’s kollegaer. Det blev afholdt på restaurant Qulaani, som ligger midt i Nuuk. Inden skulle kræet luftes, der er kommet en del sne, ca. 10 graders frost og noget blæst. Perfekt vejr til en længere gåtur. Vi gik ned forbi båden og lidt ud i fjelde.

Julefrokosten gik godt, super hyggeligt og jeg fik besøgt nogle af de lokale barer, hvor jeg ikke har været før. Vi endte på Takuss (betyder vi ses) som er meget lokalt og kendt for live musik og polka. Jeg havde desværre en mindre skade så jeg kunne ikke danse. 😉

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *