Arktisk overlevelse

Mandag den 11. november – fredag den 16. november 2019.

Ikke så dramatisk som overskriften antyder.. det er titlen på det aftenskole kursus vi er begyndt på. 5 aftener hvor vi høre/lære om at bo og leve i Grønland. Fra Grønlands historie til pli, takt og tone i dagligdagen.

Vores undervisere er et ung par, begge historiker. Hun (Ujammiugaq) er Grønlænder, født og opvokset i Nuuk, han (Robin) er dansker fra Vestjylland. Vi er 9 danskere og en Græker (som taler dansk) på holdet. Først aften var det kun Robin der underviste. Det var meget overordnet om hvordan man hilser, går når det er glat! Sjov demonstration af gangarten specielt fordi Robin er over 2 meter høj. Han var desværre meget forkølet så vi stoppede før tid. Anden aften, som var i tirsdags, mødes vi på National Museet som ligger i den gamle kolonihavn. Her blev vi modtaget af Robin og Ujammiugaq. Hun er Formidlingsinspektør på museet, med god grund, for hun var super god til at fortælle levende om Grønlands tidlige historie. Det blev nogle gode timer rundt på det lille museum som vi havde helt for os selv. Det er forøvrigt gratis at komme ind. Læs mere om National Museet her.

Det var også i denne, uge at vinteren kom til Nuuk. I flg. de lokale så er det meget sent at sneen er kommet. Men natten til tirsdag kom der 30 cm. på ca 4 timer. Utrolig som det har forandret lyset, det lyser helt op at der er kommet sne. Hans syntes det er rigtigt dejligt med sne. Han skal dog lige lære at man ikke bare kan løbe ud over det hele, hvilket gjorde at han sad fast flere gange i dyb sne.

Her er et foto fra Domkirken i Nuuk, fra da vi var på vej til National Museet. Formentlig den mindste domkirke i verden.

Børnene i kvarteret lavede små sne huler på fjeldet og satte lys ind i dem, hyggeligt.

Arbejdsmæssigt har det været en travl uge, vi er i fuld gang med de sidste ting i Qeqqata kommune, så de kan gå i drift med ERP systemet i næste uge. Vi bor stadig i midlertidige kontorer, målingerne i vores rigtige kontor skulle foretages for 3 gang, så nu håber vi at der snart kommer er resultat, så vi får at vide om vi kan flytte tilbage eller ….

og nu vi er ved arbejde, så er frokost menuen lidt speciel, i forhold til Dk, i frokoststuen. Her er hvad folk har med til frokost. Rejer og hvidhval…

Det går godt med Janne’s job. Hele afdelingen (de er tre) rejser til Dk og Sverige i næste uge for at undervise og besøge leverandøren af deres EPJ system. Så skal jeg være alene ‘far’ for kræet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *