Hektisk uge

Mandag den 28. oktober – fredag den 1. november 2019

Ugen startede tidlig mandag morgen, hvor jeg fløj til Sisimiut for at holde møder med deres Økonomichef. Qeqqata kommune står lige for at gå over på det nye ERP system samt vi havde nogle fremadrettede planer der skulle drøftes. Derfor havde jeg tage en ekstern Projektleder, Bent, med på turen. Vi havde ikke kunne få billet til den direkte flyrute mellem Nuuk og Sisimiut, så vi skulle mellemlande i både Manitsoq og Kangerlussuaq. Hvilket betød en 4 timers tur i stedet for ca. 1 time. Vejret var dog fint til at flyve, dog måtte vi rundt om Sisimiut 3 gange, da der lå en tågebanke over lufthavnen.

Vel på jorden , tog vi en taxi til Hotel Sisimiut og tjekkede ind, før vi gik ned til Kommunekontoret.

Mandagen, incl. aftenen gik med møder og beskrivelser og dokumentation. Så vi kom sent i seng og hele tirsdagen gik med det sammen indtil vi skulle med ‘bussen’ retur til Nuuk kl 13:40. Vi skulle også mellemlande i Manitsoq og Kangerlussuaq på vejen tilbage. Det er fantastiske landskaber man flyver over, så der er nok at kikke på. Må dog indrømme, at jeg gik glip af indflyvningen til Kangerlussuaq, vågnede først da hjulene tog landingsbanen. Hvis nogle syntes, det er svært at udtale Kangerslusuaq og Sisimiut så er det, i flg. denne uges stribe i Nuuk ugeavis, helt normalt og der er en vis overbærenhed blandt de lokale.

Onsdag, torsdag og fredag var der tryk på arbejdsmæssigt, det blev nogle lange dage. Fredag var Janne første dag på det nye job. Hun havde fået en intro plan og blev rigtigt godt modtaget. Hendes nye chef havde endda tages bil med på arbejde, for så kunne han vises hende hele byen, incl. hospitalet. Rigtig god start. Fredag nåede jeg også at holde en tale for min tidligere sekretær, Lillian, hun havde ansat på hospitalet i 25 år. Så jeg koblede op via video og holdt tale for hende. Fredag blev også dagen hvor ERP projektet kom på forsiden af avisen Sermitsiaq.

Finansministeren var blevet kald i samråd og et af emner var vores ERP projekt, hvor vi har været nødt til at bede om 14 mill ekstra for at kunne færdig gøre projektet. Det er beslutninger taget før min tid, som gør at projektet bliver dyrere end først anslået. Det betød så også at der skulle udarbejdet et svar som ministeren, som skulle være på Departements Chefen bord senest lørdag, derfor blev fredagen lidt længere end forventet. Jeg nåede dog forbi Ambassaden kl 18.00 – det var jo J-dag! Her er der dog ingen nissepiger, men Godthåb Bryghus frigiver deres juleøl, BAD SANTA.

Ved ikke lige hvem der har fundet på logoet. MCer er total forbudt i Grønland. Jeg mødes med Erik og Morten og fik en enkelt øl, før det gik hjemad. Øllen er let krydret og ikke så sød som man normale forventer af en juleøl, men den smager godt, hvilket er heldigt da de sidste år havde fået brygget så meget at man stadig kunne købe juleøl frem til maj måned!

Lørdag den 2. november 2019

Sorgens dag……………. Båden skulle tages op af vandet. Eigil ville gerne hjælpe, så kl 13 stod vi på havnen og var klar til at lastbilen skulle hejse båden op. Lastbilen sænker til stropper/løkker ned i vande også sejler man ind over dem og båden bliver så hævet. Vi sørge for at stropperne kom til at være det rigtige sted så der var lige vægt også blev vi sammen med båden hejst op.

Blev dog sat af inden båden kom helt op på ladet.

Båden blev sat godt fast på ladet og jeg kørte med lastbilen ud til den kommunale opmagasineringsplads for både, der ligger mindre end 10 min gang fra vores lejlighed (dvs. hvis man tager fjeldruten) Man køber en areal tildeling for et år af gangen. Arealtildelinger er måden hvor man i Grønland får lov til at benytte et stykke land. Man kan ikke ejer en grund her. Så vil man bygge et hus eller en hytte ud i naturen søger man om en areal tildeling. Det går i høring, når det er huse eller hytter og er der ingen protester får man tildelt arealet og kan bygge. Man får kun en tilladelse til det areal som huset dækker, dvs. at ingen har private haver.

Vel fremme ved pladsen blev båden hejst over nabobåde og ned på stativet, hvor den skal tilbringe vinteren.

Eigil ville køre ned på broen og tage de sidste tovværk med, så kunne jeg få det senere. Jeg blev ved båden og afmonterede kortplotteren og VHF radioen samt pakkede fender og lig. ned. Janne og Hans kom med kaffe og kage. Jeg havde startet oliefyret så der var en god varme i kahytten. Hans blev løftet ombord, dog ikke helt uden modstand. Men da han først var i kahytten skulle det hele lige undersøges. Så nu skal vi bare inden der kommer for meget sne have hynder o.l. taget med hjem i kælderrummet.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *