Søndags tur med nye gaster

Søndag den 27-10-2019

Endelig søndag og man kunne sove længe – ekstra længe denne søndag pga. overgangen til vintertid. Overgangen ‘ramt’ os dog allerede lørdag kl 23 hvor uret blev sat tilbage til kl 22. Vejret var overskyet men ingen vind overhovedet. Dejligt vejr til en sejltur. Jeg havde i går fået en besked fra en ny medarbejder i Personalestyrelsen, vi deler kontor med ham, men vi er midlertidigt indkvarteret. Han er kommet til Nuuk for en lille mdr. tid siden, da han kone har fået arbejde som læge på Hospitalet. I besked spurgte ham om vi evt. skulle ud og sejle søndag for så ville de gerne med. Når vi nu alligevel sejler så kunne de jo komme med som nye gaster. Vi sejlede kl 12 og var foruden de nye gaster Anders og Camilla, Erik, Morten og Skipper. Turen var sat til Kobbefjorden, igen igen igen, men det er sådan en fin fjord og da dagen nu er forkortet med en time, så skulle vi ikke sejle for langt. Jeg er ikke helt trænet i at sejle i mørke. Turen ind gik fint, som sædvanligt.

https://www.relive.cc/view/vr63ZyDyp8O

Igen helt blank vand og fjeldene med sne og en vinter sol dækket af skyer.

Vi smed ankret og paddelet ind til land. Den nye gast Andes viste sig at have en del sejler erfaring, godt nok fra sejskabe, men ro det kunne han, så han fik lov at tage to ture mellem båden og stranden. Vi vandrede op til Naturinstituttets bygninger og fik kikket lidt på dem, de har bygget to helt nye, så de må forvente at forskningen bliver udvidet og forsætter. Her den gamle hytte i midten.

Vi vandrede op langs elven til søen. Der er lidt koldere herinde end ude ved Nuuk, alle vand huller var bundfrosne.

og der var begyndende is på den store sø.

Området er som dejligt at vandre rundet i med de høje fjelde på den ene side og fjorden på den anden.

Vi fandt et godt sted at drikke den medbragte kaffe før vi vendte tilbage til båden. Da uret er sat tilbage bliver den tidligere mørkt og vi ville gerne nå at fiske lidt på vejen retur. Der var nu kun to ombord som havde held til at fange fiske, om det var de to nye gaster. Begynder held! Det blev til en stor torsk og en fladfisk, en Skærising.

Vel tilbage i Nuuk sagde vi pænt farvel efter den sidste sejltur i 2019!!

Her er turen ind.

https://www.relive.cc/view/vr63ZyDyp8O

og turen hjem.

https://www.relive.cc/view/v36ArgKBKZq

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *