Isbryder’ish

Søndag den 13. oktober 2019

Høj sol, ikke så meget vind, meget blå himmel – det kalder da på en sejltur. En sms til den faste besætning om der var nogle ville med ud og sejle, resulteret i at 50% meldte fra (den faste besætning er på 2 😉 ) da en havde lovet sig selv som rensdyr slæber, dvs. at han skulle hjælpe en jæger hvis han skulle være heldig at skyde et dyr, men resten af besætningen ville gerne med på tur. Den nye ‘let’ matros, Janne, var desværre sløj så hun meldte også fra. Kl 13, mødes jeg med Erik og vi fik tanket båden og drog ud. Det var for begges vedkommende et stykke tid side vi havde været i Præstefjorden, den ligger også kun ca. 45 min sejlads fra Nuuk. Vejrudsigten lovede at vinden skulle friske en del op omkring kl 16 så vi skulle gerne være retur i havn omkring det tidspunkt.

Turen til Præstefjorden forgik helt efter planen. Jeg har lavet ruten på Isailor, så vi fik den rigtigt retning. Pga. de store fjelde kan det nogle gange være svært at se hvor ‘indgangen’ til de forskellige fjorde er derfor er det en god ide at planlægge ruten lidt. Specielt indsejlingen til Præstefjorden er ikke særlig stor. Vi sejlede i god fart ind på bunden af fjorden, da vandet forandres sig og blev ‘stift’ i flager.

Isflagerne var omkring 1 cm tykke men gav alligevel en skurrende lys mod skroget.

Vi sejlede lidt zig-zag for at undgå den værste is. Helt inderste i fjorden, pakkede is lidt. Vi havde planlagt at gå i land, men med isen opgav vi at sætte gummibåden i vandet, men nød en øl, solen og den total stilhed.

Efter en 30 min kunne vi mærke at vinden udfra friske lidt op og isen pakkede endnu mere, så det var på tide at sejle ud af fjorden igen og retur mod Nuuk.

Vi kom ikke langt ud af fjorden før vi fik en noget frisk vind lige imod os. Bølgerne var også blevet lidt større, så vi måtte sætte farten ned for ikke at få alt for meget vand ind over båden. Godt vi sad i en lukket kabine med varme!

Cirka halvvejs til Nuuk, lå vi ind i en lille vig for at få en kop af det medbragte kaffe og bølgerne var lige voldsomme nok ude i det åbne vand til at kaffedrikning var forsvarligt. Så inde hvor der var lidt ro på bølgerne kunne koffein trangen dulmes og landskabet nydes. Fjeldene ser helt anderledes ud nu de har fået en gang sne.

Efter kaffe en en frisk sejlads ramte vi havnen og fik lagt til broen i god ro og orden. Her er turen:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *