Første fødselsdag i Grønland

Mandag den 7. oktober 2019

I dag er det min fødselsdag HURRA-HURRA-HURRA!!! Første fødselsdag i Grønland. Havde fået lov af Chefen til at møde lidt senere 😉 Så der var tid til at spise morgenmad samme med Janne og pakke gaver op. Gaverne stod i kortenes tegn, da jeg fik en bog med trekking ruter omkring Nuuk og tilhørende kort.

Super fint når vi til den næste sejler sæson skal rundt i fjorden og kan afprøve de forskellige ruter. Jeg fik også et søkort som dækker Godthåbsfjorden, godt at få i båden men lige nu blev det sat op på væggen, så det kan bruges til planlægning af de næste sejlture. Bare for at sætte det i størrelsesforhold så dække selve fjorden et areal på størrelse med Sjælland, så der er lidt plads at sejle rundt i.

Fik rigtig mange dejlige hilsner på messenger og Fjæsbogen. På kontoret blev det fejret med… KAGE!! Mandagen blev også brugt til at få hentet 4 flyttekasser vi havde fået sendt med skib herop, inden vi forlod DK. De blev afleveret i Aalborg på Grønlandshavnen og det kostede den ‘horrible’ sum af 315 kr.!! Kasserne var hovedsageligt fyldt med Jannes tøj og.. Ja I må selv gætte hvad hun skal få vinteren til at gå med.

Apropos at få tiden til at gå i vinter, så er det også i denne uge vi har fået besked om hvilke hold vi er kommet på i aftenskolen. Jeg har meldt mig til to hold, VHF Certifikat. VHF radio ombord i båden er vigtig, da det kniber med mobildækningen mange steder i fjorden. Det andet kursus er Duelighedstegn for fritidssejlere, som dog først starter til januar. Med de to kurser skulle jeg være godt forberedt til næste års sejladser, gerne med mange gæster fra DK!! Det skal nævnes, at det ikke er krævet at man har duelighedstegn, speedbådscertifikat, eller andre beviser for at måtte sejle heroppe, enhver kan købe et åbent badekar og sætte en 300 hk motor på, hvilket der er en del der gør. Våbentilladelse er heller ikke krævet, alle kan købe rifler og skyde med dem. Man skal dog have tilladelse for at skyde rensdyr eller moskus okse og det kræver man har boede i landet i to år. (Hvis ikke Rensdyret virker truende så må man godt skyde det 😉 ) Janne havde meldt sig til julegave fremstilling, blandt andet med syning i sælskind og er også kommet på holdet. Så nu ved dem vi er på julegaver med hvad der venter…. 🙂

Min fødselsdag blev sluttet af med nordlys. Lidt svær at fotografere med Iphone.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *