Aftentur i Targa

Mandag den 6 august 2019

Hov.. Pludslig var der en chance for at komme ud og sejle med en Targa. Targa er det hotteste og dyreste i Grønland. Det er store Finsk byggede motorbåde, typisk isforstærket og når man møder dem på vandet virker det som om at der kun er to indstillinger på gas håndtaget – On og Off. Det er ligger som regel en eller to motorer på 300-400 hk. Så når Økonomichefen for Selvstyret havde spurgt om der var nogle fra kontoret som ville med ud og sejle et par timer i hans 31 fods Targa, så var det med at springe på.

Vi sejlede først ind i Kobbefjorden, for at kikke efter en båd. Det er en lille historien i sig selv. I morges ringede en af medarbejderne til Eigil, at hendes mand ikke var kommet hjem i nat, efter han havde være på jagt. Hun viste at hans båd havde revet sig løs fra ankret og drevet på land. Han havde ‘ringet’ hjem via VHF og Aasiaat radio (Grønlands svar på Lyngby radio) og fortalt hvad der var sket, men de ville komme til at flyde igen kl 3, når det var højvande igen og han ville være hjemme ca kl 4. Nu var klokken 8 og Aasiaat radio kunne ikke kalde ham op. Han var afsted med en ven, som havde en båd i havnen, men han havde taget nøglen med så de kunne ikke bruge den båd til at sejle ud og kikke efter dem. Så kunne Eigil sejle? og det kunne han selvfølgelig. De fandt båden, stadig på land, og mandskabet i god behold. Højvandet kl 3 havde ikke været højt nok til at både kunne flyde og batteriet var fladt, så deres VHF virkede ikke. Det havde været en kold nat!! Nu fik de noget kaffe og vennen afleveret nøglerne til hans båd så hun kunne hans kone sejle ud og assistere næste gang det blev højvande. Historien får en til at tænke, da de var erfarende lokale folk, hvor det også kan gå galt, så man skal have styr på sikkerheden!

Lang historie for baggrunde til at vi sejlede ind i Kobbefjorden, men ingen båd så den var kommet til at sejle igen. Kobberfjorden er altid et besøg værd:

Targa’en sejler let 30 knob og man mærker næste ikke bølgerne, så efter havde nydt en øl i kobberfjordens rolige vand, gik det ind mod Nuuk igen. Udstyre på en Targa er i orden. Alt i spots, redningsflåde og radar!

Der var nogle at de andre gæster ombord som gerne ville se nærmere på et isbjerg, så vi sejlede forbi Nuuk og mod det nærmeste stykke is.

Isbjergene (denne er nok mere i kategorien Isskosse) er altid fascinerende at se på ikke to er ens og de har til tider de meste mærkelige former.

Velhjemme i havnen, stod det næste mandskab klar. De er to familier om at eje både og den anden familie skulle på rensdyr jagt.

Hyggelig aften i en kæmpe båd, i forhold til de 21 fod vi er vant til. Det føles nærmeste som at sejle i en bus!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *