Sisimiut- Økonomichef seminar

Onsdag den 21. august – fredag 23. august 2019

Onsdag var det afgang til Sisimiut til 2 dages seminar med alle Økonomicheferne fra kommunerne og fra Selvstyret. Formålet var at få samlet de chefer som har eller skal have implementeret det fællesoffentlige ERP system, samt få afklaret div. omkring fremtiden for min organisation.

Flyturen var direkte fra Nuuk til Sisimiut, alt gik efter planen og 55 min senere landede vi i den lille lufthavn. Vi tog en Taxi til Hotel Sisimiut som ligger lidt i udkanten af byen og efter vi havde tjekket ind gik vi ned på rådhuset for at starte seminaret op. Vi fik en rundvisning og præsentation af kommune af deres Kommunaldirektør.

Vi spise på Hotellet, som er et ud af to spisesteder i hele byen. Det andet er Sømandshjemmet. Fin middag i god stemning. De næste dages seminar gik godt, mange gode snakke og drøftelser. Torsdag aften blev vi inviteret hjem til Sisimiut’s økonomichef, hvor den stod på store bøffer og lækker mad, som hans kone stod for. Tror hun var lidt presset, da hun først var ankommet til Sisimiut i mandags. Hård start!

Fredag var vi tidlig færdig, så der blev tid til lidt sightseeing rundt i byen. Sisimiut er Grønlands næststørste by med ca. 6000 indbyggere. Den ligger spredt ud over en stor område, meget kuperet så der er nogle gode stejle bakker. Gad vide om det er derfor at alle taxier var fyldt med store buler!

Der er et rigtigt fint udsigt punkt, hvor man bla. kan se ned til formentligt det plejehjem med den bedste udsigt over havet. Det er de røde bygninger.

Efter vi havde sagt farvel til Økonomichefen gik vi ned på havnen. Her i Sisimiut får de også besøg af krydstogt skibe. Roald Amundsen er et af din mindre men fylder alligevel godt op i havnen.

Det var godt vejr, så det var nødvendigt at regulere væskebalancen.

Sisimiut museum ligge lige ovenfor havnen. Vi var ikke inde men gik rundt mellem de finde bygninger. Her er det den tidligere Kolonibestyre bolig og indgangen med to hvalkæber.

Efter en god rundtur og en ko kaffen, drog vi ud i lufthaven. Hvor der landede et Hercules fly. Det skulle hente de danske brændmænd som har været i Grønland for at hjælpe med at slukke en stor naturbrand. Lufthavnen er så lille så Hercules flyet måtte bakke lidt væk så vores fly kunne komme ud.

Vi blev kalde ud til boarding meget tidligt og fløj 30 min før vi egentligt skulle havde været afsted. Men det gjorde ikke noget at vi var før hjemme i Nuuk. Nogle gode dage og godt at se mere af Grønland!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *