Uge 30-2019

Mandag den 5. august til søndag den 11. august 2019

Uge 30 skulle vise sig at blive en lidt speciel uge.

Ugen startede ud som en alm arbejdsuge mandag og tirsdag. – Jeg tager normalt bussen kl 07:03, så jeg er på kontoret kl 7:25, så er der lidt tid hvor der er frem og ro på kontoret. Mange møder med Danmark, typisk leverandører, er om formiddagen pga. tidsforskellen. Så fra kl 8 og frem til kl 12 er der typisk en del videomøder. Onsdag, min mobil ringede omkring kl 10, med en Dk nummer. Det var et af de par som havde været ude og se vores hus. Han sagde at de havde besluttet at de ville leje huset. SÅDAN – endnu en ting ryddet af vejen. Vi havde egentligt afskrevet dem som lejere, de har været ude og se huset to gange og sidste gang ville de lige tænke lidt over det. Såå vi troede at de ville finde noget andet. Der var dog et andet par som fredag vill se huset, så der var stadig muligheder. Men nu slog de til først og til den pris vi havde sat. Dette udløst selvfølgelig kage til hele kontoret.

Onsdag aften var der foredrag i Nuuk Qajaq (Kajak) klub, nede på den gamle Koloni havn. Dette måtte jeg selvfølgelig med til. Klubben har et lille hus helt ned på havnen og det blev godt fyldt med folk som ville høre om klubben og ikke mindst kajak bygning, for i klubben bygger man sin egen kajak, i løbet af en vinter eller to. Foredraget blev afholdt både på Grønlandsk og Dansk. Det startede dog lidt sjovt da den Grønlandsk forklaring om de 2 kajakker to 4-5 min minutter og manden der skulle fortælle på dansk, startede bare ud med at sige ‘Her er en færdig kajak og en der er ved at blive bygget’ det var alt i starten. Lidt sjovt – der kom dog mere forklaringer senere. Spændende at høre om hvordan man bygger o.l.

Torsdag eftermiddag kom mailen – vi har fået tildelt en personale bolig. Stort og så ikke… Vi har helt sikkert regnet med at boligen ville ligge ude hvor vi har den vakante lejlighed. Men nej den ligger i et kvarter ind mod Nuuk i en bygning fra 70erne. Jeg tog forbi på vej hjem fra arbejde, ikke opløftende. Lejligheden er MEGET billig kun 2745 kr pr mdr. plus forbrug, hvilket er endnu mere underligt, vi kan godt betale mere for en lejlighed mens andre ikke kan, så den burde gå til en familien med børn som ikke har en høj indkomst. Der er børnehave og skole lige om hjørnet. Stor kunstgræs forboldbane lige overfor bygningen. Ting som vi ikke har brug for.

Fredag kl 14:00 Rundvisning på det lokale bryggeri. Aftalen havde Eigil svoger taget sig af. Han er sammen med Eigil’s søster på besøg i Nuuk. Jeg måtte desværre melde afbud, da jeg havde lavet en aftale om at se lejligheden. Jeg tog bussen derud og var der 13:56, kl 14:10 ringede jeg til viceværten, han havde helt klart glemt aftalen men sagde han var på vej. 5 min senere kom han drønende og låste mig ind. Lejligheden var meget slidt, men det viser huslejen også. der var 4 værelser med da hele lejligheden er på 77 kvm så er det meget små værelser. Jeg tog lidt videoer og fotos og sendte dem til Janne. Så gik turen retur med bussen til Bryggeriet. Da jeg var uden for bygningen ringede jeg til Eigil, som sagde jeg skulle gå om bagved. Her var hele ‘selskabet’ ude for at ryge og nyde noget af det gode øl. Rundvisningen var slut.. men Brygmesteren sagde jeg bare skulle tage noget øl, fra de store rustfrie tanke!

4000 liter i hver! Så selvom det stadig er et lille bryggeri men der er alligevel en del kapacitet. I forrummet var kogeanlægget.

Brygmesteren Jörg gav dog en lille rundvisning og vi fik en snak om teknikker og hvorfor han filterede øllet, da det forandre smagen og andre spændende emner. Solen skinnede stadig fra en skyfri himmel og Jörg syntes vist at det var hyggeligt så der var ingen tegn på at man skulle bryde op. Så snakken gik, der kom da også et par krydstogt gæster forbi som også lige fik et glas øl! Hyggeligt, vi sluttede af omkring kl 19 med en pizza i resturanten og selvfølgelig med en øl til…… Jeg delte en taxa med Eigil’s søster og svoger. Vel hjemme fik jeg denne solnedgang.

Lørdag og søndag gik med gåture i området, vejret var FANTASTISK!!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *