5 måneder i Grønland

Torsdag den 1. august 2019

Hovsa!!! Gik der lige 5 mdr. i Grønland…… Det har været 5 rigtige gode måneder. Jeg er faldet rigtig godt til i Nuuk. Arbejdsmæssigt syntes jeg det går godt, det er selvfølgelig ikke uden udfordringer at få en nyt arbejde og ny rolle som Direktør i en meget politisk stilling, men det er spændende og udfordringerne er ikke større end jeg er vant til (måske tværtimod) Den 4. juli underskrev Finansministeren lovbekendtgørelsen om ‘ Fælles offentlig enhed for økonomiske og personale administrative IT systemer’ lidt af et navn for min organisation, men nu er det officielt og jeg har skrevet til alle 5 kommuner om at de hver skal udpege en repræsentant til bestyrelsen, så nu begynder det at rulle…… Se bekendtgørelsen her: https://naalakkersuisut.gl/~/media/Nanoq/Files/Kundgoerelser/DK/2019/Bekendtgoerelser/Bek%20nr%209%20om%20f%C3%A6lles%20offentlig%20IT%20DK.pdf

Mine medarbejdere er gode og jeg kommer tættere på dem som personer. Der er selvfølgeligt ting der skal rettes, men det kommer lige så stille, vi er stadig i projektfasen på vej over i drift. Der har været forbavsende mange tekniske udfordringer, med nedbrud og utilgængelighed til ERP systemet, da jeg er den eneste som har teknisk viden tager jeg disse sager.

Der er en udfordring med, at få ansat flere medarbejdere, vi får ikke mange ansøgere og da vi ikke kan få tildelt personale bolig, der er mangel på dem, til stillingerne er det svært/umuligt at tiltrække de rigtigt kompetencer, både fra Grønland og fra Danmark. I forhold til danske ansøgere så er lønnen lidt lavere her i Grønland, det er skatten også men når man også selv skal skaffe en bolig, som IKKE er billige, så bliver det rigtigt svært! Jeg er dog ved at lure forskellige metoder til at få lønnen op i et rigtigt niveau uden det sprænger lønrammen.

Hverdagen går selvfølgelig meget med arbejde, i Grønland har man 40 timers arbejdsuge og jobbet kræver lidt mere. Til gengæld har man fri når man har fri. Der kommer ikke mails om aftenen og sender man nogle så kommer der ikke svar før næste dag! Så i forhold til mit tidligere job er der meget fritid, samtidigt bor man i en lejet lejlighed, så der er ikke vedligeholdelse af boligen eller græs man skal slå. Jeg savne dog lidt at bruge mine hænder til div,. træ arbejder. Men så er naturen lige ude for, så næste hver aften går jeg tur ned til vandet eller op i fjeldet.

Nu er det sommerferie tid, men jeg er også begyndt at gå i den lokal fotoklub, for at blive klogere på at tage gode fotos, at klub aftenen afholdes på Sømanshjemmet hvor vi spiser sammen inden, som regel stegt flæsk eller gryderet for 65 kr, gør det jo ikke mindre attraktivt. Det giver også et nyt netværk! Så er der også bio klubben hvor vi har mødtes ca. hver 14 dag til kunstfilm, selvfølgelig med spisning inden i kulturhuset. Deres varme slædehund kan anbefales.

De fleste weekender er gået med at sejle, hvilket også kan ses under Ture og oplevelser:. Det er FANTASTISK og vi skal helt klart have købt en båd og der skal tages Duelighedstegn i sejlads til vinter på aftenskolen. Båden er også den eneste måde at komme ud af Nuuk på, foruden at flyve, så det er måde at komme væk fra ‘storbyen’ men helt klar også måden at opleve naturen på.

Negative sider… Jeg savner selvfølgelig børnene og konen. Børnene forsøger jeg at få Skypet med en gang om ugen og konen en gang om dagen. Det er ikke altid det lige lykkes, pga. tidsforskellen, så de aftener jeg skal til noget, bliver det for sent at Skype med DK. Venner og resten af familien er selvfølgelig også savnet, heldigvis har jeg allerede haft besøg af det første hold venner og de kommer helt sikkert tilbage, næste år. Jeg er også sikker på at vi får besøg af min bror og søster og helt sikkert også af noget mere familie.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *