Søndags tur til Paradisdalen

Søndag den 4 august 2019

Søndag var planlagt til vandretur i fjeldet lige bag ved lejligheden. Op tidligt og afsted..men naturen i Grønland har altid andre planer! Det var tåget og for farligt at gå i fjeldet. Selv fuglene var hold sig fra at flyve.

Så måtte jeg jo bruge et par timer på at se Formel 1, ærgerligt 😉 Da Magnussen lå på 15 pladsen (igen igen) var tågen forsvundet oppe i fjeldet, så nu var det med at komme afsted, selvom der stadig var tåge over vandet.

Tog ‘vejen’ op forbi pumpehuset som sørger for at vandet fra Cirkussøen kommer ud i vandhanerne. De andre gange har jeg taget turet op til søen via klipperne og det gør jeg også næste gang. Vejen er stejl og fyldt med store skærver og er noget trælse at gå i, med stor risiko for at vride om og skride.

Turen op til søen og forbi den gik i rask tempo. Stoppede dog lige for at snakke med en anden vandrere, som ville vide hvor langt der var rundt om søen. Det viste jeg ikke helt men ville skyde på 4-5 km, foruden den 1 km hun havde gået. Hvilkede overraskede hende lidt, for enden af søen var jo lige der henne. Men afstande snyder i Grønland! Efter den gode men lidt hårde tur op langs vandfaldet forbi de næste 2 små søer bliver man belønnet med den lille sø med det krystalklare vand.

I stedet for at følge stien ned mod Paradisdalen gik jeg opad og fulgte en lille højderyg indtil jeg kom til et lille plateau med udsigt ned til søen i bunden af Paradisdalen og ud over fjorden.

Plateauet ville eller være perfekt til at campere på, flere flade steder til telte og en kanon udsigt. Det eneste der manglede var vand.

Jeg fandt en god sten at sidde på og det var tid til at nyde den medbragte mad. Jeg havde valgt den nemme løsning – toast!

Vejret var så godt og stenen god at sidde på at det kunne blive til en lille lur, mens jeg nød solen og stilheden! Mæt og frisk besluttede jeg at starte hjemturen, fulgte stadig den lille højderyg, med fin udsigt til begge sider.

Valgte at gå venstre om søerne og uden om dette lille ‘næs’.

Vel nede af højde ryggen og ved søen til venstre, var det kaffe pause tid! Dejligt med rindende, rent vand til kaffen. Kelly Keddle’n er lynhurtig tli at koge vandet, blot med 5 optænding blokke.

Efter kaffe og kiks, gik turen videre langs søerne. Der er hele tiden nye natur oplevelser, godt for sjælen!

Resten af turen hjem gik fint, der er en del folk som badede i de små søer. Jep – det er sommer i Arktis! Vel hjemme fik jeg om aftnen denne dejlige solnedgang

Dagens rute:

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *