Kobbefjorden

Søndag den 28 juli 2019

Endnu engang havde Eigil og Hanne være flinke og invitere Erik og jeg med ud og sejle. Vi skulle havde været afsted lørdag, men der var der for meget vind så vi rykkede turen en dag. Til gengæld var vejret søndag helt fantastisk, sol, varmt og ingen vind. Kobbefjorden ligger lige på den anden side af Store Malene, hvor vores lejlighed ligger for foden af, så det er ikke en lang sejltur fra lystbåde haven, ca. 30 min. Velankommet i bunden af Kobbefjorden, blev ankeret smidt og vi roede ind i gummibåden. Erik og jeg blev sat i land. Eigil og Hanne ville sætte ørredgarn, mens vi gik op langs elven for at kikke efter ørreder.

Vi så flere ørreder stå ved stenene, de er på vej op af elven for at gyde i søen. Her i bunden af Kobbefjorden har Natur instituttet en hytte/station og masser af måleudstyr i området. For at kunne komme rundt i området er der også lavet en fin bro over elven. Hvor man så kan stå og tage fotos eller videoer.

Elven havde mange alger og virker som om det var grønt vand.

Vi forsatte op langs elven indtil vi nåede søen.

Vi mødte et par andre lystfiskere som var på vej retur, de havde ikke haft heldet med sig, men vi ville alligevel prøve lykken.Efter ca. 30 min kom Eigil og Hanne også og de gik også igang med at fiske. Efter ca. 1 time opgav vi og begyndet at gå ned langs elven tilbage mod fjorden ved udløbet havde Eigil held til at fange en lille fjeld ørred. Dette blev ‘fejret’ med at vi spise vores medbragte mad.

Vi forsatte langs stranden hen til gummibåden, hvor Eigil og Hanne ville tjekke ørred nettet, men Erik forsøgte med fiskestangen og jeg kogte vand til kaffe på min medbragte Kelly Kettle. Udsigten fra stranden:

Efter en kop kaffe og endnu en tømning af garnet, som nu havde indbragt 3 store og fine ørreder, gik Hanne og jeg på jagt efter blåbær. Ret hurtigt fik vi fyldt en 2L frysepose med dejlig modne blåbær, som senere skulle blive til en lækker dessert. Da det ikke så ud til at der gik flere ørreder i garnet, besluttede vi at hive ankeret op og sejle ind mod Nuuk igen. Vi lavde et kort stop for at fiske efter torsk, hvilket næsten er for nemt, 5 min senere havde vi 5 store og fine torsk. Med fjeldet Hjortetakken agter gik det for fuld fart ind retur til Nuuk.

Vi skulle tilberede fangsten og spise den ved Hanne og Eigil, så ind i deres bil og afsted til Myggedalen hvor de bor. Dagens fangst.

Ørrederne blev fyldetr med Kvan blade og smør, hvor efter de kom på grillen, men vi fik en kold øl og beundrede udsigten og det fantastiske vejr.

Som afslutning på hovedretten af ørreder, kogte kartofler, Spidskål med ost og hollandaise sovs fik vi bålbær tærte, mums!

Omkring kl 21 brød Erik og jeg op for at nå bussen. Vel hjemme måtte solen på altanen nydes med en G&T, selvfølgelig med indlandsis og hjemmelavet Tonic. Skøn afslutning på dagen!

Dagens tur

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *