Sommerudflugt

Fredag den 14 juni 2019

Så kom dagen hvor Afdelingen for Fællesoffentlig It skulle på sommerudflugt. Målet var resturanten i Qooqqut. Vi lukkede kontoret kl 11;45, nogle af medarbejderne havde lavet lidt indkøb af chips, sodavand o.l. da vi ville få lidt ‘vente’ tid derude. Nuuk Water Taxi som vi have hyret til at sejle os derud, havde en travl dag så de havde svært ved at hente os før kl 19. Vi skulle stå på i den gamle koloni havn og da vi ankom holdt der og to gule taxaer, så vi kunne stige ombord. Dvs. de 4 først da vi stadig manglede 2 som havde været i Selvftyret for at undervise. Men vi fik først taxa sendt afsted.

Efter små 10 min vente tid kom de to sidste og vi kunne lægge fra land og sejle med Qooqqut. Det var overskyet i Nuuk, men så snart vi kom lidt ind i Godthåbs fjorden klarede det op og vi ankom ti strålende solskin. Vi havde bestilt bord op resturanten, hvilket er en god ide, da den er populær. Rent fantastisk da man skal sejle lidt over en time fra Nuuk som at komme derud, og nej der er ikke andre måder at komme derud, Foruden båd eller helikopter. Maden var lækker, ikke så meget at vælge imellem, men alligevel noget for enhver smag. Det tog os et par timer at spise, stille og roligt med hyggesnak bordet rundt.

Efter maden skulle området udforskes, Svend mente der måtte være ørreder i den nærliggende elv, så det måtte vi ned og tjekke.

Desværre var der ikke ret meget vand i elven, så heller ikke nogle fisk, så vi tog en anden rute retur til resturanten. Det var meget varm og MASSER af myg, så det var en god ide med myggenet! Som jeg så havde glemt! jeg var dog ikke den eneste! Det hjalp at stå et sted hvor der var lidt vind, så vi gik ned til fjorden.

Til sidst blev det for meget med myggene så vi søgte tilflugt i baren og fik en fad øl inden det var tid til at sejle hjem.

Jeg sejlede med ejeren af Nuuk Water Taxi, Anders, i hans helt nye båd. Fin båd.

Efter ca. 30 min sejlads var to Water Taxies stoppe, da de havde fået øje på en hval. Den var dog ikke særlig interesseret i at blive fotograferet så vi så kun blåset på lang afstand. Vel retur ved den gamle koloni havn skulle fælles billedet tages.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *