Ingen Internet

Onsdag den 22. maj 2019

Angst…. kl 12:49 forsvandt Internet forbindelsen i hele Grønland! Så alt stoppede, man kunne dog stadig tilgå lokale filer og sende interne mails, men alt andet var no-go. På kontoret er der selvfølgelig en løsning på det, mens man venter, KAGE!! Da kagen var spist og der stadig ikke var forbindelse, kunne man lige så godt sende det man kunne internt, skrive lidt vejledninger og stoppe tidligt på job.

Det viser dog desværre hvor afhængig alle funktioner i samfundet er af Internettet. Grønland er særligt udsat for tiden. Der er to fiberforbindelser til Internettet ud af landet, en går syd om til Island og en går over til Canada, lidt syd for Nuuk. Desværre er der et brud på linjen mod Island, så man ikke har kunne reparer endnu pga. hård vejr og når der så indtræffer en brud på linjen til Canada, så er der INGEN internet. Heldigvis var bruddet på land!

Jeg benyttede chance for at hente en ting jeg havde bestilt, shyy det er hemmeligt, lidt endnu da det er en gave. Det indebar en gå tur på nogle km, pyha det var varmt. Det Grønlandske forår viser sig fra den absolutte bedste side. Der var fyldt med folk på hovedgaden, der var andre der var taget tidligt fri og kø ved hæveautomaten, da de fleste DK-kort automater i butikkerne ikke virkede, uden Internet.

Efter min lille ‘udflugt’ gik jeg tilbage til kontoret for lige at tjekke om forbindelsen var kommet igen, men desværre, så jeg foreslå Eigil (der var den eneste tilbage på kontoret) om vi ikke skulle tage en kold øl i det meget fine vejr. Han mente at han kunne nå en enkelt inden han skulle til badminton! Vi fandt et bord, udenfor Katuaq (kulturhuset) og købte to hvede øl! Skønt med godt øl og solen der bare bagte! Godt gennemvarmede og knap så tørstige kunne vi vende hjemad. Så der var da en god ting ved at Internettet forsvandt 🙂

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *