Uge 3 i Grønland

Mandag d. 18 marts 2019

Mødte tidligt 7:40 på job. Vejret er slået om til snevejr, rigtig frost sne og dejligt med vind, så det fyger en del, det forhindre nu ikke busserne i at køre til tiden. I Dk havde DSB helt sikker indstillet trafikken. 😉 ‘Hvedebrødsdagene’ er også ovre op kontoret, to af medarbejderne havde en lidt højlydt ‘samtale’, hvorefter den ene gik. Så nu skal jeg have en lille alvorlig snak med dem i morgen.

Da alle var gået hjem Skypede jeg med Janne, så hun kunne ‘se’ kontoret og ikke mindst det fygende vejr. Temperaturen er faldet til omkring de 18 minus grader! Men det føles ikke koldt som det ville i DK, selvom sneen godt kan gøre lidt nas at få direkte i ansigtet., så jeg droppede indkøb i dag.

Tirsdag d. 19 marts 2019

Endnu en spændende dag på job, flere forskellige møder og mere materiale at sætte sig ind i! Dagen slutte af på Kommuneqarfik Sermersooq, Kommunen som Nuuk ligger i, hvor jeg havde møde med deres Facility Chef (aka indkøbschef) Vi skulle have 30 min intro møde med det blev til 1 1/2 time. Fin snak! På vej tilbage til kontoret gik jeg igennem Nuuk Centret, hvor der ligger en Pisiffik hvor jeg kunne klare dagens indkøb. Temperaturen ligger på minus 19 der kommer en del snebyger og der er en dejlig frisk vind. Så i stedet for at skulle gå hjem fra den lokale Pisiffik, kunne jeg havde indkøbet med i bussen og slippe med en mindre gåtur i kulden. Kald mig bare kylling, men kan du se bussen som lige havde sat mig af???

og ja jeg skal øve mig i Selfies!!

Onsdag 20. marts 2019

En arbejdsdag fyldt med møder – en af de sjælden 🙂 Incl. intro møde med Chefen for Personale styrelsen, hvor min afd. lige pt. hører under. Utrolig behageligt menneske. Kæmpe erfaring inden for Selvstyret og en service tilgang til afdelingens kunder. Personalestyrelsen er en nøgle kunde ‘kunde’ i ERP projektet, da økonomi afdelingen ligger her, samt fremad rettet omkring fælles løn system. Så de er vigtigt at have en god og tæt kontakt til.

Havde en snak med Emil pr. Skype om aftenen, hyggeligt at se og snakke med ham om hvordan det går i DK. sluttede dagen af med Knoor familie lasagne. Lidt voldsomt til én person!!


Torsdag 21. marts 2019

Vigtigt møde i dag, internt Styregruppe møde i ERP projektet. Det gik godt, jeg begynder at komme så godt ind i det , så jeg kan være en aktiv del af drøftelser o.l. Samt kan begynder at ridser linjerne op om hvordan jeg tænker afdelingen fremadrettet. Styregruppen fungere som midlertidig Bestyrelse indtil det kommer på plads, men kan desværre ikke tage beslutninger som rækker ud over ERP projektet. Det blev dog besluttet at Løn systemet også skulle være fælles offentligt!
Vejret var lidt skummel på vejen hjem fra job, kan du spotte skibet på billedet???

Det er meningen at det skal være kamufleret – da det er et marine skib.

Fredag 22. marts 2019

I dag er det Signes fødsesdag – HURRA – HURRA – HURRA. 20 år hvor tiden flyver – fra hun var en lille pige uden fortænder. Dem tog bagtrappen da hun var omkring 2 år. De er dog vokset ud igen. Vi tog en hurtig Skype snak, 07:30 GL tid, inden Signe skulle til at gøre klar til gæster.

På job var det en pænt stille dag. Eigil var syg, så jeg tog et par møder alene, men leverandøre ol. Samt jeg have et længere møde med Chefen for Digitaliserings-styrelsen. Han er dog konstitueret, så der kommer en ny chef pr. 1 juni. Men han har være i Grønland og inden for It i mange år, så der var god viden og erfaring at trække på. Samt en sund holdning til at tingene skal fungere, helst holdes inden for standarter, men det skal også være pragmatisk. Så fik vi ‘besøg’ af 2 konsulenter fra Fujitsu. De skulle oprindeligt havde været i Iluitssat torsdag, men pga. vejret var de blevet omdirigeret til Nuuk, og skulle nu flyve nordpå til Iluitssat i aften. Hvis vejret holder!! Men så kunne de også få del i den Othello kage jeg har købt i anledning af Signes fødselsdag. På kontoret er der altid en undskyldning for at spise kage! Vejret skifter hele tiden og i dag var igen masser af sol, minus 20 med fantastisk udsigt på vej fra bussen og hjem til lejligheden.

Lørdag 23. marts 2019

Weekend – igen flot solskin kun lidt sne fygning når der kommer vinde ned fra fjeldet, det kan så også tage en hver form for sigtbarhed, men slutter meget hurtigt igen. Havde en Skype snak med Janne, om formiddagen GL tid, inden jeg tog rygsækken på og gik ned for at handle. Startede i Brugseni for at handle tilbud. Der er meget stor forskel på priserne om varen er på tilbud eller ej. Så det kan godt betale sig at gå efter ugens tilbud. Fik næsten alt det jeg havde fra Brugseni’s tilbuds avis, men der var ikke mere fars, så jeg måtte forbi Pisiffik. I Brugseni har man, ligesom i DK, en medlems APP og du optjener bonus som i DK, her får du bare 3% i stedet for 1% i DK. Næsten det samme system har man i Pisiffik, det er bare et kort man fremviser. Jeg havde bestilt et på nettet, hvor der stod at det skulle hentes i den lokale Pisiffik butik, så jeg henvendte mig pænt i kiosken og spurgte efter det. Her påstod de at man får det tilsendt men servicemindet som de er tjekkede de hjemmeside og måtte give mig ret. De vil kontakte hovedkontoret og bede dem tjekke hvor mit kort er samt rette hjemmesiden. Service – service – service jeg har ikke oplevet andet i de 3 uger jeg har været i Grønland!! Vel hjemme og alle varene pakke ud, var det afsted igen, der er Nuuk sne festival på havne. Tog bussen ind til Nuuk og fulgte strømmen ned mod havnen. Kender ikke området, så jeg fulge bare efter andre og satsede på at de skulle sammen sted hen, hvilket viste sig at være tilfældet. Festivallen slutter først søndag og de forskellige skulpturer var langt fra færdige.

Måske en isbjørn??

Det var bidende koldt på havnen, så efter 15 min begynde jeg at gå retur mod byen og bussen. Tog dette foto på vej ind af hvor man kan ane bygningerne hvor lejligheden ligger, bagved skibet.

Hjemme igen, tid til lidt frokost og afslapning. Vejret var så flot at jeg besluttede at tage ud og fotografere lidt. Har låne Simones Spejlrefleks kamera, men det skal jeg lige vænne mig til.

Søndag d. 24 marts 2019

Kun 9 mdr. til juleaften – det Grønlandske vejr er klar til hvid jul!! 🙂 Vågnede i nat med ondt i halsen – træls – faldt dog i søvn igen, men vågnede 6:30 også kunne jeg ligeså godt stå op. Vejret er gråt det sner lidt så det bliver en inde dag, men masser af varm kaffe og blog/e-mail skrivning. Tog en lang Facetime snak med min ‘gamle’ ven Steen, skønt at se/høre ham og hans kæreste Lene og høre hvordan de har det og hvad de har gang i af projekter. De ‘truer’ med at komme på besøg i September!! Det ser jeg MEGET frem til. Efter snakken med Steen ringere Malte op på Skype, dejligt også at høre hvordan han har det og hvordan det går på Maskinmesterskolen.!

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *