Det går stærkt

Er ved at være ovre jetlag, vågnede først 5:15 Grønlandsk tid! Men så var der god tid til kaffe og få skrevet lidt på bloggen. og kikket ud på denne udsigt.

Der sker mange ting i løbet af dagene så det flyder lidt sammen. Dagen skulle hovedsagligt bruges på F2 kursus. F2 er selvstyrets ESDH og mail er fuld intrigeret, så meget integreret at man ikke bruger Outlook til anden en kalender, alle mails går ind i F2, hvor man så kan varetage sagsbehandling. Fornuftigt hvis man arbejder med rent officielt sagsbehandling, men lidt belastende for andre, incl. Fælles Offentlige IT. Dagens førte møde var med It-manden fra den nordlige kommune og teknikeren fra det firma vi har hyret til server drift og snitflader, hvor det skulle aftales hvordan vi udveksler bruger data og kodeord. Godt og konstruktivt møde. Det er med at benytte sig af når folk er i Nuuk, det er jo ikke lige noget man gør for 30 min møde, derfor er videomøder også meget udbredt.

F2 kurset startede kl 9 og skulle vare til kl 16!! Der var fyldt i kursus lokalet, 16 stk. Undervisningen skulle varetages af en praktikant, en for form eksamen. Hun var noget nervøs og hver gang hun gik i stå, fløj hendes lærer (en it-mand fra Digitaliseringsstyrelsen) op og forklarede. Det var meget basic og ved frokost pausen sagde jeg tak for i dag.

Havde også fået et møde ind med leverandøren fra i morges, så vi kunne lære hinanden lidt bedre at kende og jeg kunne blive klogere på hele It setuppet. Kl 15 havde vi en aftale, hele afdelingen, om at se de lokaler vi formentligt skal flytte hen i om et par mdr. Det ligger centralt med desværre lidt væk fra Selvstyrebygningen, 5 min gang, men det er mere at møde de forskellige folk fra departementer og styrelser i kantinen som gør det godt at være tæt på, men vores nuværende lokaler bliver for små inden for kort tid. Lokalerne ligger i en helt ny bygning som er ved at blive bygget færdig.

Generelt bygges der helt vildt meget i Nuuk, der er byggekraner overalt, men bolig manglen er også stor og der er mange bygninger som er så nedslidte at de skal rives ned, men der skal selvfølgelig bygges boliger så folk har noget at flytte over i, når deres nuværende bolig nedrives. Sidst på dagen nåede jeg også på Rådhuset og fik meldt flytning, så nu er jeg officiel indbygger i Nuuk!! Stort! Nåede også at få bestilt internet forbindelse i lejligheden. Har allerede brugt 2.5 Gb ud af 6 GB på mobilen de første 4 dage.!! Desværre er der 5-7 arbejdsdage i leveringstid! På vejen hjem fik jeg handlet i den lokale Brugseni incl. at få et nyt Grønlandsk Coop kort. Så nu får jeg 3% dividende!! Aftensmaden blev til en gang Chili con Carne (lavet på pulver, hvad ellers) og selvfølgelig en Skype snak med Janne.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *